Luister
muziek
15 Augustus 2023 05:45
Deel dit artikel:

Campinggasten Brugse Heide door burgemeester gerustgesteld: 'Wij denken met jullie mee'

Twee afgevaardigden van de campinggasten van Oostappen Vakantiepark Brugse Heide aan de Maastrichterweg in Valkenswaard, boden burgemeester Anton Ederveen maandag een brief aan waarin zij hun bezorgdheid uiten over het organiseren van activiteiten op de camping.

cranendonck24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Zoals bekend heeft de burgemeester van Valkenswaard onlangs de verdere exploitatie van de horeca-activiteiten van de Brugse Heide stilgelegd. Vooral de vaste gasten voelden zich hierdoor gedupeerd. Na een gesprek, vorige week, met een gemeente-ambtenaar klaarde de lucht voor hen: de gasten mogen gerust eigen activiteiten ontplooien, in eigen beheer. Volgens afspraak zullen bonnetjes van alle aankopen bewaard worden, zodat achteraf altijd kan worden aangetoond dat het de gasten zijn die activiteiten hebben georganiseerd en betaald.

Desondanks staan maandagmiddag om 14.30 uur Pierre van Gerwen en Henry Meeuws in de hal van het gemeentehuis met een brief. Hierin wordt aangegeven dat er gezinnen zijn die al ruim dertig jaar op de Brugse Heide vertoeven en dat het voor hen en de tijdelijke gasten een hele domper is dat de horeca gesloten is. Aangezien de gemeente hierbij geen oog zou hebben voor de parkbewoners, wordt middels de brief gepleit om zelf tóch enkele activiteiten te mogen organiseren, zoals een barbecue, muziek op het eigen veld, schuimparty, stormbaan of de verjaardag van Bert de Bever. Dit, ondanks dat Oostappen Groep deze activiteiten tegenhoudt.

Groen licht al eerder gegeven

Van Gerwen: “Vanochtend heb ik nog een gesprek gehad met iemand die boven de beheerder staat, over dit bezoek. Eigenlijk is vanmorgen alles al toegezegd en is bevestigd wat we kunnen doen wat we willen doen, zoals een barbecue en zo.” Burgemeester Ederveen beaamt dat de gemeente vorige week al groen licht heeft gegeven voor de genoemde activiteiten. Dat meldde gemeente Valkenswaard eerder al aan Valkenswaard24, na vragen hierover. Volgens Van Gerwen is door de meerdere van Oostappen nu dus ook goedkeuring verleend. Het gesprek loopt enigszins verwarrend, aangezien de toestemmingen er al zijn en deze ontmoeting toch nog moet plaatsvinden.

De vraag komt van beide heren op tafel of Oostappen iets mag organiseren buiten de horeca om. “Volgens mij is alles wat te maken heeft met de horeca niet toegestaan”, aldus burgemeester Anton Ederveen, die herhaalt dat de campinggasten of de campingeigenaar alles mogen organiseren, als ze maar niks betrekken van de horeca. Meeuws vraagt zich af of door de campingeigenaar een stormbaan mag worden gehuurd en of dat onder een evenement valt waar een vergunning voor nodig is. Ederveen denkt dat dat zeker is toegestaan, als het maar niet voor mensen buiten de camping toegankelijk is. “Zolang het maar geen activiteit is waar een vergunning voor nodig is. En als je twijfelt, neem even contact met ons op. We zitten niet in de anti-stand, zeker niet voor jullie als campinggasten.”

Positief gesprek

Na een verzoek van de deputatie om de bevestigende e-mail van de gemeente van vorige week ook naar hen te sturen, zegt de burgemeester toe hiervoor te zorgen. “Dan kunnen we dat aan de parkbeheerder laten zien”, zo luidt het. Na elkaar ervan overtuigd te hebben dat het goed leven is op de camping, zegt de burgemeester dat het in de toekomst niet ondenkbaar is om een exploitatievergunning op te zetten. “Dat hebben we in Valkenswaard nog niet, maar dat gaan we hoogstwaarschijnlijk wel doen. We gaan dat dit najaar voorstellen aan de gemeenteraad. Je ziet zoiets elders ook al.”

De heren Van Gerwen en Meeuws nodigen de burgemeester uit om eens op de koffie te komen. “Het is hier een positief gesprek geweest en we hopen dat het zo ook in het nieuws komt”, zo besluiten de twee afgevaardigden en overhandigen de brief aan de burgemeester, die de heren dankt voor hun komst. “Wij denken met jullie mee.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie