Afgelopen zondag moest FC Cranendonck thuis aantreden tegen De Weebosch uit Bergeijk. Vanaf het allereerste moment was het duidelijk wie deze middag de baas was.

cranendonck24
  / FC Cranendonck
  • Beeld - Hennie Roosen

FC Cranendonck startte vol bravoure en creëerde zich al na enkele minuten een grote kans, maar deze kon nog niet worden verzilverd. Na vijftien minuten was het wel raak. Tyn Adams werd in het strafschopgebied mooi in de voet aangespeeld, waarna hij niet lang na hoefde te denken en de bal keihard in het doel poeierde: 1-0.

Met goed voetbal en een gezonde werklust werd er constant druk op De Weebosch-achterhoede gezet en na 22 minuten was het weer raak voor FC Cranendonck. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Nory Saanen, die verwoestend uithaalde en De Weebosch-doelman kansloos liet: 2-0.

Controle voor FC Cranendonck

Even later was het weer bijna raak. Buiten bereik van de doelman van De Weebosch belandde de bal tegen de doelpaal, na weer een mooi schot van Nory Saanen. Tot aan de rust bleef FC Cranendonck goed en gecontroleerd spelen en liet De Weebosch geen enkele kans. Na de pauze werd het spel wat minder en ging FC Cranendonck wat behoudender spelen. Het bleef de controle over de wedstrijd houden en gunde De Weebosch geen enkele kans.

De Weebosch kansloos

Na 72 minuten viel de 3-0 en werd de wedstrijd in het slot gezet. Een overduidelijke handsbal binnen het zestienmetergebied werd bestraft met een penalty, die dankbaar door Saanen onhoudbaar werd ingeschoten voor de 3-0.

Hierna speelde FC Cranendonck de wedstrijd rustig naar zijn einde en konden de drie punten worden bijgeschreven.