Luister
muziek
4 april 2024 - 21:47
Deel dit artikel:

Roy Verberne als dj dit jaar op Tomorrowland, Defqon.1 en Intents Festival: 'Dromen worden werkelijkheid'

Hardcore-dj Hyperverb (de artiestennaam van Roy Verberne uit Budel) kreeg zijn liefde voor de harddancemuziek al in groep 7. In de vrije lesuren zocht hij op YouTube naar de nieuwste hardstyle- en hardcorenummers en keek hij regelmatig op het platform Partyflock welke feesten er allemaal waren. Op een dag hoopte hij zelf achter de desks te staan. Dat is hem gelukt. Cranendonck24 spreekt hem voorafgaand aan een groots festivalseizoen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Spanhof
Advertentie

Vijftien jaar geleden, toen Roy als zestienjarige voor het eerst na een festival mocht, kocht hij zijn eerste kaartjes samen met zijn vrienden voor een hardstyle-festival. "Het grappige is dat dat Intents Festival was", vertelt Roy. Want dit jaar staat hij daar zelf te draaien.

Focus op muziek: niet meer op stap en minder PSV

Na acht jaar lang festivals te hebben bezocht, was het zijn ambitie om ooit zelf te gaan draaien op een van deze festivals. Hij besloot om na zijn drukke baan als glaszetter in zijn vrije uren zijn tijd in de muziek te gaan stoppen. Hij ging niet meer op stap, ging in het weekend minder naar zijn favoriete voetbalclub PSV, maar besloot alleen maar bezig te gaan zijn met zijn muziek.

Vier jaar geleden bracht hij zijn eerste nummer uit op Spotify. "Door steeds meer muziek uit te gaan brengen, kreeg ik steeds meer fans en zijn de maandelijkse luisteraars op Spotify flink gestegen", zegt Roy. Maar het hoogtepunt kwam daarna. Hij kreeg twee jaar geleden een privébericht van DRS, een van de grootste hardcore-dj’s. Hij wilde Roy een contract aanbieden om naar zijn boekingskantoor Triple6 te komen. "Ik hield er na een gesprek een goed gevoel aan over en besloot om een vijfjarig contract te ondertekenen."

Gespannen naar Luik

Na twee maanden belde labelmanager Raymond Mahieu Roy al op om voor iemand in te gaan vallen in het Belgische Luik. "Met veel zin, maar ook zeer gespannen, vertrok ik naar Luik", vertelt Roy nu. Inmiddels aangekomen op het evenement stonden er zo’n vijftig mensen. Tijdens zijn set maakte Roy een paar fouten, waar hij zelf niet heel tevreden over was. "Ik besloot een dj-set te kopen en meer te gaan oefenen."

Fans willen op de foto

Maar boekingen bleven vooralsnog uit. Maandenlang was zijn agenda leeg. Roy: "Toen kwamen daar opeens de festivals The Qontinent, So W’happy en Elektrum Festival. "Mijn eerste grote boekingen, waar ik zo op had gehoopt. Deze festivals verliepen goed en de eerste fans wilden met me op de foto na mijn set."

Toen brak 2024 aan. Een jaar waarin hij hoopte op de grootste festivals te staan. Maar of dat realistisch was, wist hij niet. In december kreeg hij een belletje van zijn manager Raymond: “Roy, luister. Je staat dit jaar op fucking Tomorrowland!" Roy: "Ik moest lachen en huilen van geluk. Dit was waar hij jarenlang voor had gewerkt."

Maar het werd nog beter: hij is ook aan de line-up van Defqon.1, Harmony of Hardcore en Intents Festival toegevoegd. "Niet alleen op het gebied van boekingen verloopt het goed, ook heb ik inmiddels meer dan 250.000 maandelijkse luisteraars op Spotify", zegt een trotse Roy.

Wil je Roy Verberne (Hyperverb) blijven volgen, kijk dan op zijn Instagrampagina

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie