Luister
muziek
13 Juli 2024 13:16
Deel dit artikel:

Parkeerplaats Bospop onder water, bezoekers moeten uitwijken naar Maarheeze

Het festival Bospop heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. In Weert is zo veel regen gevallen, dat het terrein onbegaanbaar is. 22 tractoren zijn de hele nacht bezig geweest om auto's uit de modder te trekken. Bezoekers kunnen nu parkeren in Maarheeze.

Omroep Brabant
  / Sami Kappe
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij de Kiss 'n Ride. De directeur zegt tegen L1 overvallen te zijn door de 40 millimeter die vrijdag viel. "Dat was eigenlijk niet voorspeld."

Voor wie toch met de auto wil komen, heeft Bospop een verhard parkeerterrein in Maarheeze beschikbaar gesteld. Pendelbussen zullen bezoekers vanaf de parkeerplaats aan de Philipsweg naar het festivalterrein brengen. De organisatie begrijpt 'dat dit een tegenvaller is'. De pendelbussen rijden vanaf tien uur 's ochtends tot twee uur 's nachts.

Volgens Bospop zijn de afgelopen weken het festivalterrein, de campings en de parkeerplek nauwlettend in de gaten gehouden. Waar nodig werden er maatregelen genomen tegen de wateroverlast. 'Hoewel alles er goed uitzag, heeft de regenval van gisterochtend ervoor gezorgd dat we onze parkeerterreinen helaas niet kunnen gebruiken'.

Noodweer

Bospop trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. Op het programma staan zaterdag onder meer Racoon en James Blunt. Vorig jaar werd de laatste festivaldag, de zondag, geschrapt wegens noodweer.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie