Luister
muziek
18 november 2022 - 09:22
Deel dit artikel:

De Meisjes met de Wijsjes: brutale Nederlandse vocalpop in de Smeltkroes

IJzersterke vierstemmige zang, hilarische scènes en een virtuoze muzikant. Een verfrissende wind van deze enige echte Nederlandse vocalpopgroep. We hebben het over de Meisjes met de Wijsjes, die binnenkort in De Smeltkroes in Maarheeze staan.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Met hun eerste theatervoorstelling 'Tegeltjeswijsheid' veroverden de Meisjes met de Wijsjes al het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling 'Moerstaal' liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen, de liedjes zijn brutaler en wie denkt hun repertoire nu wel te kennen, wordt enorm verrast. De Smeltkroes heet ze welkom op zaterdag 26 november.

Over Nederland

Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer, op de sportvelden of in de supermarkt moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou échte praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken?

Breed repertoire

De Meisjes brengen een cabaretesk programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek-aan-taal. Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen de Meisjes een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers. Aangevuld met eigen werk van de Meisjes wordt alles uit de kast getrokken om je omver te blazen, te ontroeren en te verrassen.

Tickets

Losse kaarten voor deze voorstelling zijn nog verkrijgbaar via de site van AK de Smeltkroes en worden dan bij de kassa klaargelegd, waar ze voorafgaand aan de voorstelling met de reserveringsbevestiging opgehaald kunnen worden. De kaarten kosten 19 euro, de voorstelling start om 20.30 uur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie