Luister
muziek
27 november 2022 - 12:39
Deel dit artikel:

Ongewone expositie van Désirée Kraaij pronkt in De Borgh

Zo vaak hangen (en staan) er in De Borgh in Budel kunstwerken waar de passie en het plezier van de makers vanaf spatten. En MFC de Borgh is een bruisende gelegenheid om daar, als bezoeker, van te genieten. Vanaf 3 december 2022 tot en met 14 januari 2023 hangt er, behalve de goede sfeer, weer een nieuwe collectie. Ongewoon deze keer.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

"Ook ongewoon voor mij als maker, zo’n openbare rondleiding in mijn artistieke bezigheden", vertelt Désirée Kraaij. "Kunstzinnigheid op vinyl. Zo’n kleine vijftig (vooral) collages, gecombineerd met acrylverf of ander materiaal."

The making of

Ooit, zo rond 1990, is Désirée Kraaij begonnen met het maken van collages. En wat grotere formaten dan wat deze keer te zien is. "Door plaatsgebrek ben ik de laatste jaren kleiner gaan werken. Vinyl was een topidee en het is makkelijk op te hangen." Kunstige juweeltjes. Stápels tijdschiften zijn er aan voorafgegaan om die aparte afbeeldingen er uit te pikken waarop haar fantasie geruisloos inhaakt. Désirée Kraaij: "Ik gebruik wat ik tegenkom, in kleur, in materiaal, in ideeën en daar wordt iets uit gevormd. Minuscuul knipwerk, schuiven, spelen en uiteindelijk is het rond."

En, nog in de kinderschoenen, een andere bezigheid: macramé. Ook weer niet standaard, maar gemaakt van restanten wol. "Ik laat me leiden door wat er ontstaat terwijl ik bezig ben, dat maakt ook elk stuk uniek. Wat tijdens de expositie te zien is, is m’n tweede major-wall-hanger, maar er gaat absoluut meer volgen", aldus Désirée Kraaij.

'Hoe ik in het leven sta'

Alle gedachten gaan uit, er is geen wereld meer, geen tijd, los van alles wat aangeleerd is, gewoon vrij. "Wat ik maak geeft enorm weer hoe ik in het leven sta. Er komt van alles op ‘het pad’ en ik maak er (vaak) iets moois van. Een proces met, als het even kan, een berg humor. Niet alles tè serieus nemen."

De openingstijden vind je op de website van De Borgh. En wanneer je zo’n gevoel krijgt dat het een of ander bij jou thuis zou moeten hangen, of je wilt het als cadeau aan iemand geven, laat het Désirée Kraaij dan even weten. Mailen mag (dees.1963.kraaij@gmail.com) en bellen mag ook: 0495-785646. Zelf is ze elke dinsdagmorgen ter plekke aanwezig.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie