Luister
muziek
04 Juli 2023 06:23
Deel dit artikel:

'Heel Gastel is nodig voor verwezenlijken van nieuw dorpshuis'

De financiering voor de 'nieuwe' Cranehoeve is nog niet rond. Vrijdagavond werd duidelijk dat hulp van alle inwoners van Gastel nodig is om een nieuw dorpshuis neer te zetten. De plannen zijn gepresenteerd.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Afgelopen vrijdagavond kwamen zo'n 200 belangstellenden naar De Cranehoeve aan het Sint Cornelisplein in Gastel. Daar zijn de plannen voor het nieuwe gemeenschapshuis toegelicht. Ook een aantal politieke partijen lieten hun gezicht zien.

Inwoners van Gastel zijn getrakteerd op een voorproefje van wat hen te wachten staat met betrekking tot het nieuwe dorpshuis. Maar er is vooral ook toelichting gegeven over wat er nodig is om het te bewerkstelligen. De leiding nemende stichting benadrukte tijdens de bijeenkomst dat het realiseren van dit project een gezamenlijke inspanning vereist. Zo wordt een beroep gedaan op Gastelse ondernemers, die wellicht een steentje kunnen bijdragen. Ook wordt er nog onderzocht welke subsidies ingezet zouden kunnen worden.

Optimisme over de toekomst

Maar er is zeker ook optimisme. Het is lang geleden dat zoveel Gastelnaren bijeenkwamen in De Cranehoeve. Een langlopende ruzie tussen de vorige eigenaar en diverse verenigingen zorgde voor flinke frictie. Nu het gelukt is om De Cranehoeve te kopen, gloort er hoop over de toekomst van de gemeenschap.

Het nieuwe dorpshuis moet een plek voor alle inwoners van Gastel worden. Het laat horeca terugkeren in het kleinste Cranendonckse dorp. Maar ook de huiskamer kan zich er gaan vestigen, het is wellicht een mooie carnavalslocatie en Jong Nederland krijgt een eigen ruimte.

Er is uitstel aangevraagd bij de gemeente Cranendonck voor het indienen van het plan van het project. Dat wordt nu uiterlijk februari 2024.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie