Luister
muziek
15 november 2023 - 11:54
Deel dit artikel:

Boer Rob uit Gastel investeert in de toekomst: 'Dat brengt rust in de tent'

Akkerbouwer Rob Meeuwissen uit Gastel investeert in de toekomst. Met zijn nieuwe aardappelbewaring kan hij flexibeler en efficiënter werken en bewaren. "Dat brengt rust in de tent." Rob opent binnenkort de deuren van zijn boederij.

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Rob Meeuwissen
Advertentie

Op de plek waar nu de nieuwe bewaring staat, stonden tot kort geleden twee varkensstallen. Meeuwissen is één van de 305 Brabantse (één van de drie Cranendonckse) varkenshouders die zich begin 2020 hadden aangemeld voor de subsidieregeling sanering varkenshouderijen.

Gestopt met varkens

De subsidieregeling kwam voor de ondernemer op het juiste moment. Al twee jaar verhuurde hij zijn twee vleesvarkensstallen met 1.680 ligplaatsen aan een naburige varkenshouder. Lichamelijke klachten vormden de aanleiding voor deze verhuur. "Ik ben net op tijd gestopt met de varkens. Het was net voordat de stikstofdiscussie losbarstte." Momenteel herinnert alleen de sleufsilo op het erf nog aan het varkenstijdperk op zijn bedrijf. "Dat is één van de laatste dingen die nog weg moeten."

Aardappelen en nog veel meer

De 40-jarige Rob Meeuwissen heeft ongeveer 200 hectare, waarvan 80 procent op pachtgrond. De grond huurt hij in een straal van 20 kilometer rond zijn boerderij. Het hoofdgewas is aardappelen voor de frietindustrie. Daarnaast teelt hij 6 hectare pootaardappelen voor eigen gebruik, 15 hectare zaaiuien, 10 hectare bieten, 12 hectare graan, de rest van het bouwplan bestaat uit maïs. Het areaal aardappelen is de laatste jaren gestaag gegroeid. De bewaarschuur op het erf is sinds oogst 2022 in gebruik.

Open dag

Je kunt op zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen bij Rob en zijn bedrijf. Akkerbouwbedrijf Meeuwissen aan de Hoogstraat 10 in Gastel opent dan de deuren. Mensen uit de omgeving word gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen in verband met de hevige neerslag, doordat de parkeerruimte beperkt is.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie