Luister
muziek
18 november 2023 - 09:33
Deel dit artikel:

Sinterklaas zondag in Budel: ‘Als alles volgens plan verloopt’

Hieronder een berichtje van Sinterklaas, die zondag Budel bezoekt, áls alles volgens plan gaat.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

“Nog een beetje geduld! Vanaf vandaag wordt jullie schoen weer gevuld. Als alles volgens plan verloopt, komen we zaterdag 18 november aan met de stoomboot.

We gaan dus eerst naar Gorinchem, voordat ik naar Budel kom. Op zondag 19 november zal ik samen met mijn Pieten om 14.15 uur van start gaan, en zien we jullie allemaal langs de route staan.

Vanaf de achterzijde van de Borgh zullen we vertrekken. Samen met het St. Joris Gilde en de Schut van Buul, die ook mee gaan trekken. Van daaruit gaan we via de Kloosterdreef, Gastelseweg en Antoon Meurkensstraat naar de Dorpsstraat. Sta jij hier al klaar met je kleurplaat?

De hele stoet gaat voor het Zorgcentrum Mariënburght door. Via de Cranendoncklaan en de Nieuwstraat naar het Schepenhuis loopt het spoor. Omstreeks 14.45 uur zullen we bij het Schepenhuis aankomen. Daar zal ook burgemeester Van Kessel naartoe komen.

De burgemeester zal ons in Budel welkom heten. Je kan tijdens de route en bij het Schepenhuis je tekening of kleurplaat ruilen met Piet. Je krijgt dan natuurlijk pepernoten, die je meteen op kan eten (wel even aan papa of mama vragen, want dat je buikpijn krijgt willen we natuurlijk niet!).

Na het officiële gedeelte bij het Schepenhuis. Wordt door ons aan de allerkleinste gedacht. Na het Schepenhuis gaan we door naar de Borgh, het gemeenschapshuis. Waar alle kinderen uit Budel die (nog) niet in Budel naar school gaan worden verwacht.

Daar kunnen de kleinste kinderen mij ontmoeten. De grotere kinderen zal ik op de scholen begroeten. Willen jullie wel op een aantal dingen letten? Voordat jullie je schoen kunnen zetten?

Als je woont langs de route. Hang je dan de vlag uit om ons te begroeten? Veel van mijn Pieten zijn namelijk voor het eerst mee. En weten dan beter de weg is het idee.

Mocht het weer heel slecht zijn, vinden we dat niet fijn. We noemen dit dan pech en nemen we een kortere weg. Wanneer dit speelt zal het op de website www.sintinbudel.nl, Facebook en Instagram komen te staan.

Deze beslissing nemen we op het laatste moment. En alleen als het bijvoorbeeld heel hard regent. Als jullie ouders het bericht over de slecht weer route dan massaal delen, staat niemand zich voor niets langs de route te vervelen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie