Luister
muziek
13 December 2023 14:06
Deel dit artikel:

Vijftig garageboxen van inwoners door interventieteam gecontroleerd in Maarheeze

Op verschillende locaties in Maarheeze heeft het Dommelstroom Interventie Team (DIT) dinsdag ongeveer vijftig garageboxen van inwoners gecontroleerd. Het DIT controleerde of de garageboxen worden gebruikt volgens de (wettelijke) regels.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Inwoners werkten hier volledig aan mee. Het DIT heeft tijdens de controle niets bijzonders gevonden. Bij de controle waren de gemeente Cranendonck, politie Oost-Brabant, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (Odzob) en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betrokken.

Controle en voorlichting

Criminelen maken graag gebruik van opslaglocaties om spullen anoniem op te slaan. Dit maakt verhuurders van garageboxen kwetsbaar. Want zij zijn medeverantwoordelijk voor het gebruik van hun garageboxen. De controleurs van het DIT hebben tijdens de controles ook informatie verstrekt en gesprekken gevoerd met verhuurders om hun weerbaarheid tegen criminaliteit te vergroten.

Dommelstroom Interventie Team

Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) is een samenwerking van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende. Het DIT voert controles uit op plekken waarvan het vermoeden bestaat dat er dingen gebeuren die niet mogen. En ook om inwoners en ondernemers weerbaarder te maken tegen criminele activiteiten. Het DIT kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Handhaving

Voor een veilige woonomgeving en de naleving van de wet- en regelgeving, controleert de gemeente op situaties die hier mogelijk niet aan voldoen of gevaarlijk zijn. Als overtredingen worden vastgesteld, dan handhaaft de gemeente indien nodig in samenwerking met de andere betrokken partijen.

Meld verdachte situaties en overlast

Ook jij kunt bijdragen aan een veilige leefomgeving. Meld verdachte situaties en/of overlast bij het DIT. Dat kan door te bellen met de gemeente Cranendonck via 0495-431222 of met de politie via 0900-8844.

Liever anoniem melden? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie