Luister
muziek
2 augustus 2020 - 18:05
Deel dit artikel:

Het gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 31

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Bekendmakingen

Ingekomen aanvragen
Kerkstraat 9, Maarheeze: bouwen van tuinhuis met veranda
Heesakkerweg 14a, Budel: wijziging van voorgevels van twee studio's
Kerkstraat 10, Budel: Illuminatie Onze Lieve Vrouw Visitatie kerk

Verlenging beslistermijn
Rondven 1, Maarheeze: bouwen van bedrijfsgebouw
Het Laar 6, Maarheeze: bouwen van loods en herbouwen van paardenstal
De Pompers ong. Soerendonk (Kadastraal MHZ G 1317): nieuwbouw van woning
Heesakkerweg 14a, Budel: wijziging van voorgevels van twee studio's

Wet Milieubeheer - melding
Hugten 12, Maarheeze
Ontginningsweg 4, Maarheeze
Airpark Budel ong. Budel (Kadastraal BDL L 1567)
Den Engelsman 12a, Maarheeze
Randweg-Zuid 28, Budel
Bergbosweg 23, Budel

Update Coronavirus
Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we afstand houden: als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.

Alle actuele informatie over de maatregelen en de uitzonderingen vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Ook op www.cranendonck.nl/coronavirus staan de laatste updates, o.a. van de veiligheidsregio’s en nieuws over de (aangepaste) gemeentelijke dienstverlening. 

DigiD up-to-date?
Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Veilig inloggen wordt steeds belangrijker. Bij steeds meer organisaties is daarom inloggen met uw wachtwoord en gebruikersnaam niet meer voldoende. Nieuwe en verbeterde inlogmiddelen geven meer zekerheid over iemands identiteit. Ze zorgen voor de bescherming van privacy en maken fraude moeilijker. 

Houd uw DigiD up-to-date
Ook de gemeente maakt voor sommige online dienstverlening gebruik van nieuwe inlogmiddelen. Hoe completer uw DigiD is, hoe meer zaken u direct kunt regelen via internet. Wij adviseren u daarom om de laatste inlogmiddelen toe te voegen aan uw DigiD:
- DigiD app; de makkelijkste manier om veilig in te loggen
- SMS-controle; inloggen met een sms-code
- Voer de ID-check uit; voor toegang tot extra privacygevoelige gegevens. Machtigen
Steeds meer zaken met de overheid regelt u digitaal. Wilt u hier hulp bij of wilt u iemand helpen? Dan kunt u iemand anders hiervoor toestemming geven via DigiD Machtigen.

Informatie
Alle informatie over aanvragen, machtigen en manieren van inloggen staat op www.digid.nl. Daar vindt u ook stappenplannen die u helpen bij de aanvraag. De website digid.uabc.nl geeft op een eenvoudige manier uitleg over DigiD. Daar kunt u ook oefenen met aanvragen.

Dagje weg. Deur op slot!
Het is weer vakantie. Maar let op: de vakantieperiode is voor inbrekers een toptijd! Hoewel er minder mensen deze zomer op vakantie gaan, zijn inbrekers nog altijd scherp.

Bij warm weer staan veel ramen en deuren open. Een inbreker weet dat ook. Inbrekers sluipen je huis binnen en zijn binnen een paar minuten ook weer weg. Wees alert en sluit deuren en ramen als je weggaat, ook al is het maar voor even. Tref zelf voorzorgsmaatregelen om inbraak te voorkomen.

Op de sites www.maakhetzeniettemakkelijk.nl en op www.politiekeurmerk.nl vind je diverse tips.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie