Luister
muziek
25 oktober 2020 - 09:00
Deel dit artikel:

Minder restafval door PMD apart in te zamelen en te verwerken

PMD-afval bestaat uit lege verpakkingen van plastic, blik of drankkartons. Het opgehaalde PMD-afval wordt bijna helemaal gerecycled en gebruikt als grondstof om nieuwe producten te maken. Gemeente Cranendonck werkt samen met Renewi voor het ophalen van afval.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Renewi scheidt na inzameling plastic, blik en drankkartons van elkaar. Metalen verpakkingen worden ingezet als grondstof voor de metaalindustrie en drinkpakken worden grondstof voor de papierindustrie. Deze grondstoffen krijgen een nieuw leven als bijvoorbeeld blikjes, complete fietsen of dozen. Het ingezamelde plastic wordt gescheiden op kwaliteit en samenstelling en wordt – afhankelijk van het type – opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe kunststof toepassingen.

Door (PMD-)afval zo goed mogelijk te scheiden, werken we duurzamer en produceren we minder restafval. En dat betekent dat we ook minder afval verbranden. Een goede ontwikkeling, want verbranden is niet duurzaam.

Wil je weten welke afvalstromen je gescheiden kunt inleveren en op welke manier je je afval kunt aanbieden? Kijk in de afval-app of op afvalkalender.cranendonck.nl.

GFT-container gratis aanbieden
Vanaf 26 oktober tot en met 31 december 2020 kun je de GFT-container gratis iedere week laten ledigen. Zo kunt je in de herfst eenvoudig bladeren en takken afvoeren. Kijk op https://afvalkalender.cranendonck.nl/ of in de afval-app voor de actuele inzameldata.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie