Luister
muziek
27 oktober 2020 - 09:15
Deel dit artikel:

Kind- en scheidingsloket Cranendonck wil nadelige gevolgen voorkomen voor kinderen bij scheiding

Het kind- en scheidingsloket is bedoeld om de nadelige gevolgen voor kinderen van een scheiding te voorkomen, beperken of op te lossen. Gemeente Cranendonck heeft regelmatig inloopspreekuren waarop ouders gratis langs kunnen komen voor advies over een scheiding. Ook de komende tijd staat er een aantal gepland.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Een scheiding is enorm ingrijpend voor een kind. Gemiddeld ervaren kinderen van gescheiden ouders ongeveer twee keer zoveel problemen vergeleken met kinderen uit gezinnen waarin de ouders samen zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om emotionele of sociale problematiek, gedragsproblemen of lagere schoolprestaties. Het is belangrijk dat ouders goed communiceren, duidelijke afspraken maken en opvoedkundige samenwerking hebben. Dit om voor een kind een veilige en gestructureerde omgeving te creëren. Het kind- en scheidingsloket kan hierbij helpen.

Het inloopspreekuur is gratis voor ouders uit de gemeente Cranendonck die het voornemen hebben om te gaan scheiden of deze beslissing al hebben genomen. Ook kinderen en andere betrokkenen zoals grootouders, docenten en instanties zijn welkom.

Loket
Tijdens de openingstijden van het loket kunt u met al uw vragen over (echt)scheiding terecht bij een mediator van Looijmans Coaching & Mediation en een jeugd- en gezinsprofessional van het Sociaal Team Cranendonck. Zij beantwoorden uw vragen meteen of kijken samen met u naar een passende oplossing. Denk hierbij aan vragen zoals:
- Hoe vertellen we onze kinderen dat we gaan scheiden?
- Hoe moet het verder met de zorg voor de kinderen?
- Hoe geef je als gescheiden ouders gezamenlijk vorm aan het ouderschap, zodat een kind loyaal kan zijn naar beide ouders?
- Wat betekent een (echt)scheiding in financiële zin?
- Hoe zit een (echt)scheidingsprocedure in elkaar?
- Zijn er nog mogelijkheden binnen de relatie, zodat een dreigende scheiding alsnog kan worden voorkomen?
- Hoe en wanneer worden de kinderen binnen het huwelijk/de relatie voorbereid op een scheiding?
- Welke gevoelens spelen er bij de kinderen? Hoe kunnen de kinderen hierin begeleid worden?

Coronamaatregelen
Elke eerste maandag van de maand van 18.30 uur tot 20.00 uur is het kind- en scheidingsloket bereikbaar. Vanwege de verscherping van de coronamaatregelen zal het inloopspreekuur voorlopig niet in het gemeentehuis plaatsvinden. Het kind- en scheidingsloket van 18.30 uur tot 20.00 uur wel telefonisch bereikbaar. Je kunt voor vragen en advies bellen met Fannie Looijmans op nummer 06 53991553.

Data 2020
2 november 2020
7 december 2020

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie