Luister
muziek
9 januari 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

Zonnepanelen aanschaffen via gemeente blijkt groot succes in Cranendonck

Het is mogelijk om met een lening bij gemeente Cranendonck zonnepanelen voor bij jou thuis aan te schaffen. Dat is tot nu toe al 211 keer gedaan in een paar jaar tijd. Het project, De Groene Zone genaamd, mag je daarom gerust een succes noemen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De Groene Zone is in Cranendonck gestart met als doel om 16 procent van de huishoudens hun eigen stroom te laten opwekken. Dit is gebaseerd op de landelijke duurzaamheidsdoelstellingen in 2017. Deze doelstelling is behaald. De Groene Zone heeft daaraan bijgedragen.
Vanwege de blijvende vraag heeft de gemeente in oktober 2020 extra budget vrijgemaakt voor extra plaatsen. "Dit onderstreept naar ons idee dat De Groene Zone een groot succes is", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Cranendonck24.

"Hiermee loopt Cranendonck voorop tegenover andere deelnemende gemeentes. We hebben duurzaamheid als gemeente hoog op onze agenda staan en we zijn blij te merken dat inwoners van Cranendonck dit ook belangrijk vinden. Er zijn nog altijd daken die gebruikt kunnen worden om stroom op te wekken. Met het verruimde budget voor de Groene Zone hebben inwoners daar de mogelijkheid toe."

Zonnepanelen aanschaffen zonder spaargeld
Cranendonck is één van de twaalf gemeenten die meedoet aan het zonnepanelenproject De Groene Zone. Met deze regeling hoef je geen spaargeld te hebben om de zonnepanelen te kopen. Je leent het geld namelijk tegen een rente van 1,35 procent van de gemeente. Je krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wek je meteen energie op.

In de spotlight
De offertes blijven het hele jaar door continu binnenkomen, zegt de woordvoerder van de gemeente. "Wel zien we dat zodra er aandacht door media of via de gemeentesite wordt geschonken er meer aanvragen binnenkomen. Periodiek zetten we De Groene Zone daarom ook in de spotlight."

Ook in de winter energie
Zonnepanelen werken op licht en wekken dus het hele jaar energie op, ook bij bewolkt weer én ook in de herfst en winter. De piek van opbrengst ligt weliswaar tussen maart en oktober. Maar ook in de herfst en winter is er daglicht, waardoor zonnepanelen ook in deze tijd van het jaar elektriciteit opwekken.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk op degroenezone.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie