Luister
muziek
27 maart 2021 - 06:14
Deel dit artikel:

Nauwe samenwerking in Maarheeze werpt vruchten af

Om snel in actie te kunnen komen bij voorvallen die betrekking hebben op het azc, werkt de gemeente nauw samen met politie, COA, ketenmarinier, ondernemers en inwoners. Een mooi voorbeeld hiervan was afgelopen zaterdag te zien.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Toen verscheen er om 15.30 uur een bericht in de WhatsApp-groep Calamiteiten Maarheeze dat twee personen bij het treinstation bijzondere aandacht hadden voor fietsen. Deze personen zijn door de melder weggejaagd en vertrokken naar visvijver ’t Tipke. Omdat de BOA’s deel uitmaken van deze circa 55 deelnemers tellende groepsapp, was in no time het signalement bekend. Resultaat was dat de BOA’s deze twee personen even later staande konden houden en konden aanspreken.

Vergaderen
Naast deze vorm van communicatie is er het kernteam Overlast azc dat elke maandag- en donderdagmorgen vergadert. Aan dit overleg nemen deel: de ambtenaar veiligheid van de gemeente, de inwonerscontactpersoon azc bij de gemeente, de contactpersoon BOA’s, de locatiemanager azc, de politie, de ketenmarinier, de communicatieadviseur en ad-hoc ook de burgemeester. Door gezamenlijk bovenop concrete zaken te zitten kan er snel en doeltreffend gehandeld worden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie