Luister
muziek
3 april 2021 - 06:12
Deel dit artikel:

Verenigingen, vrijwilligers en asielzoekers maakten Cranendonck weer schoon

Is het jou opgevallen dat de gemeente Cranendonck weer een stuk schoner is geworden? Ruim vijftig vrijwilligers kwamen op zaterdag 20 maart in actie tegen zwerfafval. Samen gingen zij met afvalgrijpers en handschoenen aan de slag met opschoonacties in de hele gemeente.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Archief: World Cleanup Day 2020 van Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

Inwoners van Cranendonck, jong en oud, deden mee aan Nederlands grootste opschoonactie tegen zwerfafval. Door corona werd een speciale editie georganiseerd. De vrijwilligers ruimden zwerfafval op tijdens het zogenoemde ‘opschoon-ommetje’. Verschillende inwoners van het azc, verenigingen en vaste vrijwilligers hebben het rondzwervend afval in de buurt en natuur opgeruimd. De gemeente zorgde voor alle benodigde opschoonmaterialen. Dankzij de inzet van deze helden zijn de straten, wijken en buurten en groenstroken weer schoon.

Afvalhelden
Alle inwoners die een opschoon-ommetje hebben gemaakt worden namens de gemeente Cranendonck ontzettend bedankt voor hun inzet. "Hopelijk kan de volgende opschoonactie weer grootschaliger plaatsvinden en komen er meer fanatieke inwoners, ondernemers, scholen, verenigingen en vriendengroepen in actie", zegt de gemeente.

Aanmelden
Binnenkort komt er een formulier op de site van de gemeente waarmee je je kunt aanmelden als vrijwilliger tegen het zwerfafval. Ook staat in september de World Cleanup Day op de agenda. Houd hiervoor berichtgeving in de gaten voor meer informatie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie