Luister
muziek
11 april 2021 - 14:06
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 14

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera. Download onze gratis app en mis niets.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Bekendmakingen

Ingekomen aanvragen
Bergakkers 14, Budel: tijdelijke ontheffing voor gebruik van een garage als mantelzorgwoning
Fabrieksstraat 96 a, Budel: bouwen van een schuur
Dwarsstraat 33 a, Budel-Schoot: herbouw van een bijgebouw
Moonslaan 25, Maarheeze: plaatsen van zonnepanelen ‘Zonnepark Moonslaan’
Meemortel 44, Budel: verbouwen van een bijgebouw tot mantelzorgwoning
Sperwerlaan 14, Maarheeze: aanpassingen van voorgevel

Verlenging beslistermijn
Burg. Remmenstraat 69, Budel: gebruik van woonhuis met praktijkruimte als woonhuis voor kamerverhuur en praktijkruimte voor zorg op afspraak

Alle officiële bekendmakingen staan op overheid.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de e-mailservice via overuwbuurt.overheid.nl.


Dappere dames zorgen voor aanhouding fietsdief
In de avond van afgelopen zondag kwamen twee dappere dames uit Maarheeze in actie toen zij getuige waren van een fietsdiefstal in de fietsenstalling van het NS-station Maarheeze. Zelfs toen de jongeman hen probeerde af te schrikken, bleven de dames hem volgen en hielden zij telefonisch de politie netjes op de hoogte. Al rennend op de A2 werd hij uiteindelijk door de politie klemgereden en aangehouden. Burgemeester Van Kessel beloonde dit moedige voorbeeldgedrag door bij beide dames een grote bos bloemen te bezorgen.


Denk mee over herinrichting centrum Budel
Een aangenaam en groen verblijfskarakter met voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en waterberging; dat is het doel voor het centrum van Budel. De gemeente gaat namelijk aan de slag met het opnieuw inrichten van het centrumgebied. Dit is nodig om het centrum toekomstbesteding te maken, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, parkeren en verblijven. Het komend half jaar gaat ingenieursbureau Jens Ingenieurs & Adviseurs het ontwerp voor de herinrichting uitwerken. Dat doen zij graag in samenwerking met u!

Projectgebied
Het project heeft betrekking op de volgende straten: Capucijnerplein, Deken van Baarsstraat en de Dr. Anton Mathijsenstraat (rotonde binnenkomst Budel tot aan de Borgh), de dorpsentrees: Dr. Anton Mathijsenstraat (rotonde binnenkomst Budel tot de Borgh) en Deken van Baarsstraat (buiten het Centrum) en de woongebieden.

Geef uw mening
Ingenieursbureau Jens heeft een projectwebsite ingericht: www.herinrichtingbudel.nl. Via deze website houden zij u op de hoogte van het ontwerpproces. Zij hebben een online enquête opgesteld waarin u uw mening kunt geven over het centrumgebied. Inwoners en ondernemers uit het centrum van Budel ontvangen hierover een brief. Maar ook bezoekers van Budel centrum mogen de enquête invullen. Wat is uw mening over de huidige parkeergelegenheden, voorzieningen om te spelen, recreëren of om een elektrische auto op te laden? Geef uw mening vóór 19 april door via de website.

Naast de enquête kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep. Meer info hierover staat ook op de website www.herinrichtingbudel.nl

Vervolg
Alle wensen en ideeën worden bekeken en waar mogelijk verwerkt in het eerste ontwerp. Vervolgens presenteert het ingenieursbureau het voorlopig ontwerp online. Ook hier zijn suggesties welkom. De planning is om eind derde kwartaal een definitief ontwerp te hebben. Dan kunnen we (via een aanbesteding) op zoek naar een aannemer die het plan gaat uitvoeren.


Doseerlichten om sluipverkeer in Maarheeze en Leende tegen te gaan
Sluipverkeer in onze mooie dorpskernen is een bekend probleem. In de komende tijd zullen hiertegen een aantal maatregelen worden gerealiseerd.

Op maandag 12 april wordt gestart met plaatsing van doseerlichten tegen het sluipverkeer. De afgelopen weken zijn hiervoor al de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. In eerste instantie worden de doseerlichten geplaatst aan de Philipsweg, Oranje Nassaulaan in Maarheeze en aan de Sterkselseweg in Sterksel. Later volgen de doseerlichten aan de d’Aasdonken in Maarheeze en de Maarheezerweg Noord in Leende. Na plaatsing kunnen de doseerlichten direct worden ingezet als maatregel tegen sluipverkeer.


April: themamaand Senioren en Veiligheid
Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont! Daarom is op 1 april de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Tijdens deze landelijke campagne, opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid, krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer worden.

Aandacht voor criminaliteit
Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteedt het ministerie deze maand aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit, zoals: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid. Acteur Kees Hulst is ambassadeur van de veiligheidscampagne en zal te zien zijn in de foto’s en video’s die tijdens deze veiligheidsmaand worden verspreid.

Slachtofferschap
Politie en de Fraudehelpdesk zien sinds de corona-crisis een verschuiving in de criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via WhatsApp) fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij oplichters ‘hulp’ aanbieden.

Slachtofferschap kan iedereen overkomen en dus ook elke oudere. De tips en informatie kunnen natuurlijk ook door anderen worden benut, zoals (klein)kinderen, buren en verzorgers.

Meer informatie
Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor alle info.


Kind- en scheidingsloket
Maandag 12 april van 18.30 tot 20.00 uur is het kind- en scheidingsloket (vanwege de coronamaatregelen) telefonisch bereikbaar via 06 53 99 15 53. U kunt met alle vragen over (echt)scheiding terecht bij een mediator van Looijmans Coaching & Mediation en een jeugd- en gezinsprofessional van het Sociaal Team Cranendonck. Zij beantwoorden uw vragen meteen of kijken samen met u naar een passende oplossing.


Ontwerp bestemmingsplan ‘Rummeling 7 te Maarheeze’ en Ontwerp bestemmingsplan Keunenhoek 33 te Budel
Op vrijdag 2 april 2021 hebben wij in dit weekblad gepubliceerd dat de ontwerp bestemmingsplannen Rummeling 7 te Maarheeze en Keunenhoek 33 te Budel van zaterdag 3 april 2021 tot en met vrijdag 14 mei 2021 voor eenieder ter visie wordt gelegd. Met deze publicatie verlengen wij de ter visielegging voor een periode van 4 dagen tot en met dinsdag 18 mei 2021. De reden van deze verlenging betreft het herstel van het verzuim om de publicaties ook in de Staatscourant te plaatsen. Publicatie in de Staatscourant heeft inmiddels plaatsgevonden op dinsdag 6 april 2021.

Zienswijze
Op het ontwerp bestemmingsplan kan iedereen tijdens bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Een mondelinge reactie kunt u indienen bij de balie van het gemeentehuis. Maak hiervoor eerst een afspraak.


Verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Klaterspeelweg Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen eenrichtingsverkeer voor al het verkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers in de Klaterspeelweg te Maarheeze (ref.nr. 1347595D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant op 1 april 2021 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente Cranendonck.

Verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Ulkedonken Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer voor al het verkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers in de Ulkedonken te Maarheeze (ref.nr. 1347643D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant op 1 april 2021 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente Cranendonck.

Verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Fazantlaan Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers en bestemmingsverkeer in de Fazantlaan te Maarheeze (ref.nr. 1347645D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant op 1 april 2021 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente Cranendonck.

Verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Horriken Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers en bestemmingsverkeer in de Horriken te Maarheeze (ref.nr. 1347653D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant op 1 april 2021 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente Cranendonck.

Verkeersbesluit eenrichtingsverkeer Rijksweg Budel
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van eenrichtingsverkeer van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 09:00 uur, uitgezonderd (brom)fietsers en bestemmingsverkeer in de Rijksweg te Budel (ref.nr. 1347656D).

Vanaf de bekendmaking van het besluit in de Staatscourant op 1 april 2021 kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken binnen zes weken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op de website van de gemeente Cranendonck.


Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie