Luister
Live
10 mei 2021 - 16:11
Deel dit artikel:

Wie verdient volgens jou een lintje in 2022?

Afgelopen lintjesregen op 26 april heeft burgemeester Roland van Kessel met veel trots drie inwoners uit Cranendonck verblijd met een lintje. Je kent vast ook iemand die een lintje verdient. Draag hem of haar dan vóór 1 juli 2021 voor, voor een koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen van volgend jaar.

cranendonck24 / Gemeente Cranendonck • Beeld - Carin Maes

Iemand kan een lintje verdienen als hij of zij minimaal vijftien jaar lang persoonlijke bijzondere verdiensten leverde voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn voor een vereniging, club of stichting, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beiden. Daarbij moeten de werkzaamheden belangeloos zijn verricht.

Hulp bij de aanvraag
Neem altijd even contact op met de gemeente als je iemand wilt voordragen. "Wij kunnen je in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad voldoen aan de criteria voor een onderscheiding. Ook kunnen wij controleren of de aanvraag compleet is", zegt de gemeente. Hiervoor kun je contact opnemen met bestuurssecretariaat@cranendonck.nl of bellen naar 0495-431127.

Je dient een aanvraag uiterlijk 1 juli 2021 in via het aanvraagformulier dat je downloadt. Hier vind je ook alle info voor het aanvragen van een lintje.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug