Luister
Live
4 juni 2021 - 15:49
Deel dit artikel:

Vrijwilligerspenningen voor Liedje, Miets en Lies van De Zonnebloem

Drie vrijwilligers van De Zonnebloem in Budel hebben een vrijwilligerspenning gekregen. Ze ontvingen deze donderdag uit handen van burgemeester Roland van Kessel en wethouder Marcel Lemmen. Het gaat om Liedje Visschers, Miets van Weert en Lies Staals.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Jos Meusen

Zij hebben zich vanaf de oprichting in 1971 enorm ingezet voor de vereniging. Zo waren ze betrokken bij de start van De Zonnebloem, die ontstond uit de zogenaamde jaarlijkse 'ziekendagen' in het toenmalige klooster van Budel.

Het drietal heeft allemaal lange tijd een bestuursfunctie bekleed. Daarnaast bezochten zij gasten van De Zonnebloem; inwoners die (vaak door ouderdom) lichamelijke gebreken hebben, eenzaam zijn of dreigen te vereenzamen. Visschers, Van Weert en Staals boden een luisterend oor, maakten een praatje of namen hen mee naar buiten of naar activiteiten van De Zonnebloem.
Visschers en Staals zorgden bovendien voor het reilen en zeilen van de vereniging en waren aanspreekpunt voor de rest van de vrijwilligers. Van Weert was kok voor De Zonnebloem en had de leiding over de keuken.

Blijk van waardering
De vrijwilligerspenning wordt toegekend als blijk van waardering aan personen die bijzondere initiatieven of activiteiten hebben ontplooid voor de Cranendonckse samenleving. Het gaat dan om initiatieven die uitstijgen boven de reguliere verenigingsactiviteiten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug