Luister
muziek
13 juni 2021 - 13:56
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 23

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera. Download onze gratis app en mis niets.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Bekendmakingen
Ingekomen aanvragen
’t Winkel ong., Soerendonk: nieuwbouwwoning ’t Winkel 10 in Soerendonk
Stationsstraat 15, Maarheeze: plaatsen van drie dakramen
Armilla ong., Soerendonk: nieuwbouw van een woonhuis
Tuinstraat 8, Budel: nieuwbouw van een tuinhuis
Zitterd 20 b, Soerendonk: wijzigen van kelder van eerder verleende vergunning
Puttenstraat 3, Maarheeze: plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak

Verleende vergunningen
Sint Cornelisplein 2, Gastel: transformatie “de Cranehoeve Gastel” naar vijf woningen

Exploitatie- en drank- en horecavergunning verleend
Kijkakkers 1, Maarheeze: exploitatievergunning en drank- en horecavergunning verleend voor horeca-inrichting De Smeltkroes

Sloopmelding
Het Laar 6, Maarheeze: asbestsanering en slopen van stallen en schuren
Sint Eloystraat 8, Budel-Dorplein: asbestsanering
Deken van Baarsstraat 32, Budel: slopen van een gebouw
Stationsstraat 15, Maarheeze: asbestsanering
Nieuwstraat 46, Budel: asbestsanering

Wet Milieubeheer - melding
Randweg-Zuid 28, Budel: opbouwen van een inrichting

Alle officiële bekendmakingen staan op overheid.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de e-mailservice via overuwbuurt.overheid.nl.


Goed samenspel leidt tot oppakken winkeldieven Maarheeze
Afgelopen zaterdag, 5 juni 2021, vond bij een drogisterij in Maarheeze een winkeldiefstal plaats waarbij een grote hoeveelheid spullen is meegenomen.

De ondernemer plaatste na de diefstal in de calamiteitenAPP Maarheeze (WhatsApp-groep waarin ondernemers, politie, COA, ketenmarinier en gemeente samenwerken) direct een filmpje waarop de verdachten te zien waren. Zowel de politie als de boa’s van de gemeente zagen dit filmpje en begonnen direct met de zoektocht naar de verdachten. Zij waren er te voet vandoor gegaan.

Aanhouding door politie en boa’s
Ook de beveiligers van het azc werden in kennis gesteld. Via de WhatsApp-groep volgden de ketenmarinier en de inwonerscontactpersoon van de gemeente het proces op de voet. De boa’s en de politie konden de drie verdachten uiteindelijk in het centrum van Maarheeze aanhouden.

Ook buurtpreventieteam zocht mee
Tijdens hun voettocht door het centrum van Maarheeze hadden de verdachten de gestolen goederen kennelijk ergens verstopt. Om snel aan extra capaciteit te komen om de zoektocht naar deze spullen een grotere kans van slagen te geven, werden de leden van het kersverse buurtpreventieteam Maarheeze ingeschakeld. Helaas zijn de gestolen waren nog niet gevonden.

In hechtenis
De drie verdachten zijn en blijven voorlopig ingesloten. Er wordt snelrecht toegepast waardoor zij in bewaring zullen blijven.


Brief over speeltuintje bij De Wieken in Budel

Beste briefschrijvers,

Wij ontvingen deze brief waarin jullie schrijven dat jullie graag een speeltuintje willen bij de Wieken in Budel. Helaas staat er geen telefoonnummer of adres in het briefje, dus kan ik niet naar jullie reageren. Daarom leek het me een goed idee mijn antwoord in HAC Weekblad te zetten en op Facebook en de website van de gemeente. We vinden het namelijk heel fijn als inwoners met ons praten over wat ze graag willen in de gemeente, of je nu klein of groot bent. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën. We hebben met meer inwoners gesprekken en mogelijk kan er iets samengedaan worden, want een mooie gemeente maken we tenslotte ook samen. Komen jullie een keer op bezoek in het gemeentehuis? Jullie kunnen een afspraak maken via de secretaresse. Het telefoonnummer is: 0495 431 141. Mailen naar bestuurssecretariaat@cranendonck.nl mag ook. Ik hoop tot snel!

Ook namens de burgemeester,

Wethouder Marcel Lemmen

*Vanwege de privacy zijn de namen van de kinderen weggelaten


Inzet stewards op station Maarheeze voor extra service en toezicht
De gemeente Cranendonck gaat op het perron en de parkeerplaats van het NS-station van Maarheeze herkenbare stewards inzetten. Naast het verlenen van een beperkte service zorgen deze stewards voor extra toezicht. De eerste steward startte op woensdag 2 juni 2021. De bedoeling is om hier eerste ervaringen mee op te doen en het aantal stewards geleidelijk uit te breiden. Het streven is dat er uiteindelijk elke dag een steward aanwezig is.


Rectificatie bericht eerste steward NS-station Maarheeze
In ons persbericht van afgelopen week over de start van de eerste steward in de omgeving van het NS-station stond een niet volledig telefoonnummer om bij de NS snel een melding te doen bij een gevoel van onveiligheid in de trein. Het juiste nummer is: 06-13181318.


Duurzaamheid en warmte: kans of verplichting?
Een schonere wereld met gezonde lucht en een leefbaar klimaat. Duurzaamheid en warmte zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. In de transitievisie warmte van gemeente Cranendonck die in 2021 wordt vastgesteld, worden het tijdspad en de doelstellingen beschreven. Samen gaan we stap-voor-stap op weg naar een duurzaam aardgasvrij Cranendonck in 2050.

Digitale ondernemersbijeenkomst
Onlangs organiseerde gemeente Cranendonck een digitale ondernemersbijeenkomst over dit thema en ook de digitale nieuwsbrief voor ondernemers stond in het teken van duurzaamheid en warmte. De digitale bijeenkomst en de ondernemersupdate zijn te bekijken via www.cranendonck.nl/ondernemersnieuws


Uitgeschreven personen
Uit onderzoek van de gemeente Cranendonck blijkt dat genoemde personen niet meer woonachtig zijn op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Zij hebben niet voldaan aan de verplichting om binnen 5 dagen na adreswijziging of binnen 5 dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij de gemeente.

Voornemen uitschrijven persoon
Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck hebben het voornemen per de hieronder aangegeven datum de volgende persoon uit te schrijven uit de Basisregistratie Personen:

Roman Władysław Błonk - 14-11-1983 - Meemortel 45, Budel - 01-06-2021

Wat moet u doen
Wordt uw naam hierboven genoemd of weet u waar bovenstaande persoon verblijft? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0495 of mail naar klantencontact@cranendonck.nl. Als de gemeente binnen vier weken geen reactie heeft ontvangen, schrijft zij bovenstaande persoon uit naar ‘vertrokken met onbekende bestemming (VOW)’.

Consequentie
Een eventuele ambtshalve uitschrijving uit de BRP kan tot gevolg hebben dat deze personen geen documenten (reisdocumenten, rijbewijs) meer kunnen aanvragen. Ook huurtoeslag, zorgtoeslag, kindertoeslag of een andere vorm van uitkering of financiële ondersteuning kunnen worden stopgezet. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de opbouw van AOW. Het is belangrijk om op het juiste adres ingeschreven te staan.

Uitgeschreven personen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck hebben besloten om:

Dexter Orlando Vierveijzer - 14-02-1972 - Stationsstraat 21a, Maarheeze - 04-05-2021

uit te schrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP) met bestemming ‘Onbekend’. Op deze bekendmaking zijn de bekendmakingsregels op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht van toepassing.

Meer informatie
Voor de procedure, bezwaar maken en beroep indienen verwijzen wij u naar www.cranendonck.nl/bezwaar


Ontwerp bestemmingsplan 'Kern Schoot', beeldkwaliteitsplan en zakelijke beschrijving
Van donderdag 10 juni tot en met 21 juli kunt u het ontwerp bestemmingsplan “Kern Schoot” en het beeldkwaliteitsplan voor de ontwikkeling van Kern Schoot inzien dat door het college van B&W is vrijgegeven. Dit bestemmingsplan gaat over het mogelijk maken van een woonbestemming. Meer informatie hierover vindt u in de toelichting van het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verder is met de initiatiefnemers is een anterieure overeenkomst gesloten, gericht op het mogelijk maken van een woonbestemming. De beschrijving van deze overeenkomst ligt gelijktijdig ter inzage.

Digitaal het plan bekijken
Wij adviseren u het nieuwe plan en de officiële bekendmaking te raadplegen via onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures. Deze versies zijn juridisch bindend. Op het gemeentehuis ligt ook een papieren exemplaar ter inzage. Voor uw en onze veiligheid volgen wij de RIVM-richtlijnen rondom Corona. Daardoor hebben we een aangepaste dienstverlening met beperkte openingstijden en geen vrije inloop. U kunt een afspraak maken via 14-0495.

Reageren
Op het ontwerp kan eenieder van 10 juni tot en met 21 juli een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Hoe u dat eenvoudig online regelt, leest u op onze website www.cranendonck.nl/BPprocedures.

Contact
Heeft u hulp nodig bij het digitaal raadplegen of heeft u vragen over het bestemmingsplan? Neem dan contact op met de behandelende ambtenaar via b.vanavezaath@cranendonck.nl. Contact via e-mail heeft de voorkeur. Voor telefonisch contact kunt u bellen met de balie van het gemeentehuis 14-0495.

Zo weet u ervan
Automatisch alle berichten over uw buurt ontvangen? Meld u aan bij de gratis attenderingsservice van de overheid op www.overheid.nl/attenderingsservice.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie