Luister
muziek
10 september 2021 - 05:55
Deel dit artikel:

Uitbreiding aantal stewards op station Maarheeze

Vorige week donderdag zijn er weer nieuwe stewards gestart op het treinstation in Maarheeze. Daarmee komt het totaal op vier personen, die naast het verlenen van een beperkte service een extra oogje in het zeil houden.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

Dit in verband met een prettige en veilige sfeer rondom het perron, bij de fietsenstalling en op de parkeerplaats, zo meldt gemeente Cranendonck. Door deze uitbreiding is er nu elke doordeweekse dag minimaal één steward aanwezig en in het weekend om en om één.

Om te komen tot extra toezicht is de gemeente in juni gestart met het inzetten van stewards die voor extra ogen en oren in de omgeving van het station zorgen. Bovendien kunnen zij snel met de juiste instanties contact opnemen als het nodig is. De nieuwe stewards zijn Sardar Hassankhali en Traey Hombergh. De reeds eerder begonnen stewards zijn Fadhel Alsaadi en Ahmet Apaydin.

Naar zes uitbreiden

De steward heeft een functie van gastheer/-vrouw. Zij kunnen onder andere een helpende hand uitsteken, bijvoorbeeld als iemand met een kinderwagen de trein in of uit wil. Ook kunnen zij personen aanspreken en het gevoel van veiligheid vergroten. Bij ongeregeldheden en bijzondere situaties kunnen zij snel hulp van buitenaf inroepen van onder andere politie, boa’s, gemeente, NS en de beveiliging van het azc. De stewards worden geworven uit de doelgroep arbeidsparticipatie. Bij de selectie wordt er rekening mee gehouden dat zij in meerdere talen kunnen communiceren, naast het Nederlands en het Engels, ook in het Arabisch. Het streven is om te komen tot een pool van zes stewards zodat er ook ieder weekend extra toezicht is.

Onveilig gevoel of overlast in de trein

De stewards hebben geen rol in trein en bus. Wel kunnen ze de reizigers wijzen op het speciale telefoonnummer 06-13181318 dat de NS beschikbaar heeft, waar treinreizigers via WhatsApp of sms melding kunnen doen van een onveilig gevoel of overlast in de treinen. Reizigers staan dan in direct contact met de NS-meldkamer, die per situatie zal inschatten welke opvolging nodig is.

De stewards werken onder begeleiding van en samen met de boa’s van de gemeente Cranendonck. Heb je vragen hierover, dan kun je contact opnemen met de coördinator toezicht en handhaving Patrick Kuckelkorn, via 0495-431100. Ook kun je bellen met Ton Lemmen, inwonerscontact azc van de gemeente Cranendonck, telefoonnummer 06-57707469.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie