Luister
muziek
17 september 2021 - 09:36
Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over de kermis in Gastel

Van zaterdag 18 september tot en met dinsdag 21 september is het kermis in Gastel. De kermis op het Sint Cornelisplein wordt dit jaar coronaproof georganiseerd en gaat na een jaar pauze weer voor plezier in het dorp zorgen. Op zaterdag wordt de kermis om 19.00 uur op een feestelijke manier geopend. Iedereen is welkom om te genieten van de gezellige kermissfeer én het horecaterrein.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Op het kermisterrein op het Sint Cornelisplein in Gastel worden de volgende kermisattracties verwacht: de Calypso, draaimolen, grijpkranen, gebakkraam, het lijntrekspel, de snoepkraam/suikerspin en schietsalon.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het kermisterrein rondom voorzien van hekwerken. Er geldt een maximaal aantal bezoekers. Het kermisterrein is vrij toegankelijk, maar daar gelden wel de basisvoorschriften. Je volgt de looproutes en houdt te allen tijde anderhalve meter afstand. Verder dienen de kermisexploitanten desinfecterende handgel aan te bieden aan de kermisbezoekers. De exploitanten zijn verantwoordelijk voor het toepassen van de maatregelen rondom hun kraam en attractie.

Buro de Kermisgids

Om de kermis passend binnen de coronamaatregelen en op een veilig manier te laten verlopen, heeft de gemeente Buro de Kermisgids ingeschakeld. Zij zorgen tijdens de Gastelse kermis voor de correcte uitvoering van de noodzakelijke coronamaatregelen, onder regie van de gemeente Cranendonck.

Voor het bezoeken van de kermis Gastel gelden onder andere de volgende coronamaatregelen:

  • De kermis heeft één centrale ingang, waardoor je het kermisterrein betreedt. Dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt via bebording;
  • Kom met je eigen gezin en hou anderhalve meter afstand tot andere bezoekers;
  • Bij de opstelling van de attracties is rekening gehouden met een looprichting. Deze zal worden aangegeven door middel van belijning en pijlen. Je dient te allen tijde de looprichting te volgen. Er zijn op diverse punten passagepunten, zodat je het rondje nogmaals kunt lopen. Vrij heen en weer lopen is dit jaar helaas niet mogelijk;
  • Op het terrein is toezicht aanwezig. Zij maken je waakzaam dat je je houdt aan de geldende maatregelen. De anderhalve meter afstand blijft het uitgangspunt;
  • Het in- en uitlopen op het kermisterrein dient zoveel mogelijk beperkt te worden;
  • Bij de ingang en bij kassa’s van de kermisattracties zullen desinfectiepompjes beschikbaar zijn;
  • Aanwijzingen van de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Wanneer je je niet aan de regels houdt, word je verzocht het kermisterrein te verlaten;
  • Bij het betreden van de kermis gaan bezoekers akkoord met de geldende voorwaarden en RIVM-richtlijnen zoals die op dat moment gelden.

Horecaterrein

Naast het kermisterrein, is er dit jaar ook een horecaterrein met open tent. Op het horecaterrein zal worden gewerkt met controle van legitimatie en coronatoegangsbewijzen (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs). Bezoekers hoeven na toelating op het terrein onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden. Ook hoeven bezoekers geen vaste zitplaats in te nemen. Op het horecaterrein mogen maximaal 750 bezoekers.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie