Luister
muziek
11 september 2021 - 12:35
Deel dit artikel:

Reminder: Budel-Dorplein richting aardgasvrij met voorbeeldwoningen

Gemeente Cranendonck start een Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Budel-Dorplein. Met deze actie brengt en stimuleert de gemeente energiebesparing. De actie is opgezet in samenwerking met Regionaal Energieloket.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Je kunt nog tot 16 september je woning aanmelden als voorbeeldwoning. Op cranendonck.nl/nieuws lees je meer informatie over de actie en het aanmelden van je woning als voorbeeldwoning.

In Budel-Dorplein staan verschillende woningtypen. Tijdens deze actie wordt van de meest voorkomende woningtypen één bestaande woning onderzocht. Dat worden de voorbeeldwoningen voor het dorp. Voor deze voorbeeldwoningen schrijft een energieadviseur van Regionaal Energieloket een advies met de slimste stappen om energie te besparen. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. De adviseurs bespreken deze rapporten met de buurt tijdens een online bijeenkomst op 7 oktober 2021.

Aanmelden met je woning

Benieuwd hoe je meer energie kunt besparen en wil je je woning aanmelden als voorbeeldwoning, geef je dan op vóór 16 september 2021. De gemeente betaalt de kosten van de energieadviezen voor de voorbeeldwoningen. Hieronder lees je hoe je je aanmeldt:

  1. Ga naar regionaalenergieloket.nl/acties en vul je postcode in;
  2. Klik op de knop met ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen in Budel-Dorplein in Cranendonck’ en daarna op de knop ‘Aanmelden als voorbeeldwoning’ en laat je gegevens achter;
  3. De energieadviseurs zijn op 19 september 2021 in de wijk om de woningopnames te doen. Grote kans dat ze bij je aanbellen voor een opname. Ben je niet thuis? Geen probleem, dan gaan ze bij de volgende voorbeeldwoning langs.

Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket adviseert woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie