Luister
muziek
15 januari 2022 - 09:48
Deel dit artikel:

Gemeente Cranendonck vergoedt zelftesten en mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, dus ook in de bestrijding van het coronavirus. De gemeente Cranendonck maakt daarom een eenmalige vergoeding voor een gratis pakket zelftesten en mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Hiermee willen ze inwoners helpen om de regels in en om het huis na te leven.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Ontvang je een maandelijkse (bijstands)uitkering van de gemeente Cranendonck? Je krijgt dan van de gemeente per volwassene een eenmalige vergoeding. "Wij maken de vergoeding deze maand over op uw rekening. Voor de vergoeding hoeft u dus geen aanvraag in te dienen. Met deze vergoeding kunt u zelftesten en mondkapjes kopen", aldus de gemeente.

Gratis pakket

Heb je een laag inkomen maar geen maandelijkse (bijstands)uitkering van de gemeente Cranendonck? Je mag dan een gratis pakket ophalen. Het pakket bestaat uit meerdere zelftesten en mondkapjes. Iedere volwassene krijgt een pakket.

Je kunt het pakket afhalen bij de balie van het gemeentehuis. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak via het telefoonnummer 14-0495 of 0495-431222.

Gebruik zelftest

Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis kunt gebruiken. Heb je coronagerelateerde klachten, gebruik dan een zelftest of maak een testafspraak bij de GGD. Dit kan via 0800-1202 (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur) of op coronatest.nl. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Wanneer je (nog) geen klachten hebt, maar wel veilig naar je werk of bij anderen op bezoek wilt gaan, is het aan te raden om eerst een coronazelftest te doen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van zelftesten op rijksoverheid.nl

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie