Luister
Live
29 maart 2022 - 21:54
Deel dit artikel:

Jos Derks uit Gastel koninklijk onderscheiden tijdens afscheid van raadsleden

Jos Derks (61) uit Gastel is dinsdagavond koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering waar diverse zittende raadsleden afscheid namen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken

Derks is sinds 1997 raadslid van gemeente Cranendonck. Bij de verkiezingen in 1997 behaalde zijn partij ELAN zeven raadszetels en kwam hij in de raad. Derks is 23 jaar raadslid geweest. Hij is de nestor van de gemeenteraad van Cranendonck.

Inzet voor Gastel

Een aantal jaren is hij ook fractievoorzitter van ELAN geweest. Daarnaast zette hij zich in voor ruimtelijke ordening, grondzaken en onderwerpen die te maken hebben met Gastel en de gemeenschap van Gastel. Derks is een echt verenigingsmens en zijn drijfveren zijn het op de kaart zetten en houden van Gastel. Hij was de verbindende kracht binnen de fractie. En daarnaast vooral standvastig, vasthoudend maar vooral pragmatisch.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een kwalificatie die het Kapittel voor de Civiele Orden omschrijft als: ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug