Luister
Live
30 maart 2022 - 18:16
Deel dit artikel:

LIVE | Volg hier de installatie van nieuwe raadsleden

Heel wat nieuwe gezichten nemen plaats in de gemeenteraad van Cranendonck, na de verkiezingen op 16 maart. De installatie van de nieuwe leden vindt vanavond plaats.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck

Volg de installatie live via deze stream: channel.royalcast.com

Dinsdagavond vond het afscheid van diverse gemeenteraadsleden plaats. Dat was via een andere livestream te zien. Ook werd toen Jos Derks (61) uit Gastel koninklijk onderscheiden.

'Ruim boven verwachting'

De grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezing 2022 is ELAN geworden. Ze nemen met 7 zetels plaats in de nieuwe raad. Lijsttrekker Carry van Rooij zei tegen Cranendonck24: "Overweldigend, zo'n uitslag had ik niet verwacht en uiteraard wel gehoopt. Ruim boven verwachting om 7 zetels te mogen halen."

Patrick Beerten

Patrick Beerten gaat als informateur met alle fracties in gesprek gaat om te inventariseren hoe zij de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen interpreteren en om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een gezamenlijk raadsakkoord op hoofdlijnen. Een dergelijk raadsakkoord moet dan leidend zijn voor de komende vier jaren en de basis vormen voor een college dat daaraan uitvoering kan geven.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug