Luister
muziek
21 Mei 2024 21:25
Deel dit artikel:

Nieuwe naam in het dorp: Dé Mannen van Budel: ‘Dit klinkt stoerder’

Misschien is het je al opgevallen: sinds 1 januari prijkt de naam ‘Dé Mannen van Budel’ aan de gevel van de kledingwinkel van Edwin van Gaal. Hij vertelt over de naamswissel, want voorheen stond het bekend als Verspaandonk Mode. “We dachten: we moeten er een hippere naam van maken.”

cranendonck24
  / Betaalde content
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Eerst een stukje geschiedenisles: de naam ‘Verspaandonk’ is alom bekend in Cranendonck. De historie van de winkel gaat terug naar 1892, toen een kledingmaker in Lage Mierden onder die naam van start ging. Generaties later, in 2007, kwam Verspaandonk naar Budel, door in het dorp een vestiging te openen. In 2012 verhuisde het naar het pand waar nu Edwin van Gaal met Dé Mannen van Budel zit. “Dit is wat ruimer. Toen hebben we er ook een damescollectie aan toegevoegd. In 2022 hebben we de dameswinkel verhuisd naar een ander pand (een paar deuren verderop op de Markt in Budel).” De focus ligt nu op herenkleding.

Vernieuwing

Waarom de naamsverandering? “We hebben er een nieuwe en hippere naam aan gegeven”, vertelt Edwin. “We zijn namelijk gespecialiseerd op mannen. Voor jong en oud. Een aantal jaren geleden, nog vóór de coronaperiode, dachten we al: de naam was aan vernieuwing toe. We moeten er een hippere naam van maken. Dé Mannen van Budel klinkt stoerder. ‘Dé’ laat ook zien dat wij de uitgelezen winkel zijn voor herenkleding.”

‘Al staat er Pietje Puk’

Inspiratie deed hij onder meer op bij collega-ondernemers. “Die kom ik bij het inkopen van kleding wel eens tegen. Sommigen van hen hanteren ook een naam met daarin de locatie van de winkel. Sommige klanten moeten er nog aan wennen. Maar we weten wat de kracht is die we hebben als winkel. Al staat er ‘Pietje Puk’ op de winkel, mensen weten dat we hier zitten.”

Online Fashion Store

Als ondernemer in de kledingsector zit Edwin van Gaal niet stil. In coronatijd is hij ook gestart met een webshop, Online Fashion Store. “De webshop is nu al, in twee jaar tijd, groter dan de winkel. Online hebben we alles staan, nog meer dan in de winkel.” Maar toch verwelkomt Edwin nog veel klanten in de fysieke winkel in Budel. “Klanten willen passen, voelen en zien. We schrijven nog steeds veel nieuwe klanten in. We zijn nog de enige echte modezaak in Budel en Cranendonck. Andere winkels hebben wel wat hangen voor heren, maar niet zo veel en gespecialiseerd als bij ons. We proberen een breed publiek aan te spreken. Van 16 tot 98 jaar zeg maar. Dat gaat van een spijkerbroek met gaten tot aan de Meyer-pantalon.”

Onmisbare Annemie

Maar het moet gezegd worden: Edwin kan het niet alleen. Zijn rechterhand, Annemie Claassen-Valkenaars, is onmisbaar. Sinds kort mag zij zich bedrijfsleidster van Dé Mannen van Budel noemen. “Ze is perfectionistisch”, legt Edwin uit. Annemie begeleidt alles wat in de winkel gebeurt. “Edwin kan zo vier maanden op vakantie gaan en dan gaat het hier gewoon door”, vertelt Annemie met een knipoog. “Sinds het begin van Verspaandonk Budel in 2007 werk ik al hier. Ik kan m’n eigen ding doen, de afwisseling is leuk. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de cijfertjes. Ik heb ook een opleiding gedaan zodat ik in de toekomst een eigen zaak zou hebben. Die ambitie heb ik nu niet meer, maar dit lijkt er wel op.”

Annemie brengt dan ook unieke kwaliteiten met zich mee. Zo heeft Dé Mannen van Budel hun eigen naaiatelier, dat Annemie runt. “Er worden hier op jaarbasis rond de 2.000 stuks vermaakt. Als men bijvoorbeeld een broek koopt die korter moet, dan kan dat hier. Het is een gratis service.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie