Luister
muziek
14 mei 2024 - 10:56
Deel dit artikel:

Karel Boonen stopt na 20 jaar en 1000 wedstrijden als scheidsrechter: 'Het is goed geweest'

Karel Boonen heeft afgelopen zondag zijn allerlaatste wedstrijd gefloten als scheidsrechter bij VV Maarheeze. Twintig jaar geleden werden de eerste contacten gelegd tussen Boonen en de voetbalclub.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het laatste fluitsignaal voor Karel Boonen. Het is klaar. Wanneer is het begonnen? Ruim twintig jaar geleden werden de eerste contacten gelegd. Het was de beslissingswedstrijd voor promotie naar de 3de klasse, Maarheeze-Holtum op neutraal terrein op sportpark De Mortelskoel in Maasbracht. Hier leerden ze een aantal bestuursleden kennen van Holtum, waaruit later bleek dat ook een zwager van Boonen in het bestuur zat.

VV Maarheeze was op zoek naar een nieuwe voorzitter en zo ging het balletje rollen. Je werd voorzitter, vertrouwenspersoon en je ging wedstrijden fluiten. Na twee periodes van drie jaar als voorzitter van VV Maarheeze te zijn geweest, gaf je de voorzittershamer over aan Huub van der Linden. Ook voor de functie vertrouwenspersoon heeft de club vervanging gevonden in de persoon van John van Erp. Daarnaast hield de lokale politiek Boonen bezig. Een aantal jaren geleden werd je wethouder van de gemeente Cranendonck.

'Het is goed geweest'

Een paar weken geleden kwam Karel Boonen bij het bestuur langs met de mededeling dat hij wilde stoppen als scheidsrechter. "Het is goed geweest", zei hij. Boonen floot op zaterdag de jeugd op zondag de senioren, bekerwedstrijden, toernooien enzovoort. Een klein rekensommetje leert dat hij richting de duizend gefloten wedstrijden gaat.

"Karel bedankt namens VV Maarheeze", meldt de club. "Wij wensen jou en je gezin heel veel gezondheid toe. En je weet: je bent altijd welkom. Het ga je goed, Karel. Bedankt."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie