Luister
muziek
15 mei 2024 - 08:09
Deel dit artikel:

Bijzondere vergadering bij Budels Gemengd Koor: twee jubilarissen, bestuurswissel en zelfgeschreven lied

Het Budels Gemengd Koor heeft er een bijzondere ledenvergadering op zitten. Er zijn twee jubilarissen in het zonnetje gezet, er vond een bestuurswissel plaats en het koor is verrast met een bijzonder, zelfgeschreven lied.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Tijdens de algemene ledenvergadering van het Budels Gemengd Koor (BGK) zijn twee jubilarissen gehuldigd. Eén van hen, zilveren jubilaris Joke Rietveld, is al 25 jaar lid van BGK. Vanwege haar broze gezondheid na een noodlottig ongeval, kon zij niet aanwezig zijn.

Behalve zingend bij de sopranen, is Joke Rietveld al jarenlang bestuurslid. Niets is haar te veel en het organiseren van bijvoorbeeld de jaarlijkse barbecue, rommelmarkten, dagjes uit, enzovoort is bij haar in de beste handen. “Alles werd door haar aangepakt. Van het maken van koude buffetten tot ziekenbezoeken”, meldt het BGK. “In de loop der jaren heeft Joke ontelbare boeketten uitgereikt aan jubilarissen. We betreuren het daarom zeer dat Joke dit keer niet zelf in de schijnwerpers kan staan. Maar geloof maar dat er een groot BGK-boeket bij haar in huis staat.”

Naast deze zilveren jubilaris schitterde Mayke de Jong als koperen feesteling. Mayke zingt bij de Alten. Zij was wel aanwezig om de bloemen in ontvangst te nemen van voorzitter Henk Simkens en het feestlied aan te horen: “Zij leve lang!” BGK: “En dat is wat we de jubilarissen van harte toewensen. Hopelijk zullen beiden nog heel lang blijven zingen.”

Bestuurswissel: van Ria Govers naar Marja van Dooren

Onder het genot van een drankje vond er ook nog een bestuurswisseling plaats. Ria Govers, zeer gewaardeerd en ervaren bestuurslid, geeft het stokje door aan Marja van Dooren. Marja is nog niet zo heel lang lid van BGK, maar voelt zich genoeg thuis om zich, behalve met zingen, ook verdienstelijk te maken door bestuurstaken op zich te nemen. Dat de leden alle vertrouwen hebben in Marja, bleek wel tijdens de stemming, waarbij ze unaniem werd verkozen. Ria is uitgebreid bedankt door de voorzitter voor haar jarenlange inzet voor BGK. Zij zal voorlopig nog wel lid blijven van de muziekcommissie en Marja wegwijs maken in haar taken.

Daarna werd het koor nog verrast door de solozang van Mart Derks die een zelf geschreven lied zong in onvervalst Buuls dialect. “Dat zowaar de potentie heeft om het lijflied van BGK te worden”, zegt het koor.

Lijkt het jou ook wat om net als deze mensen lid te worden van het Budels Gemengd Koor? Om wekelijks mee te zingen, te genieten van eigentijdse muziek in een ongedwongen sfeer tussen aardige en gezellige mensen? Kom dan vrijblijvend eens kijken en luisteren op dinsdagavond om 20.00 uur in De Borgh in Budel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie