muziek
15 Mei 2024 15:12
Deel dit artikel:

Degradatie komt dichtbij voor Rood-Wit’67 na gelijkspel tegen Someren-Eind

Rood-Wit’67 begon voortvarend aan de wedstrijd, met als doel nacompetitie te bereiken. Maar de ploeg uit Budel-Dorplein kwam tegen SSE uit Someren-Eind niet verder dan 1-1.

cranendonck24
  / / Redactie

Er werd flink druk gezet door Rood-Wit’67, maar het was SSE dat het eerste doelpunt wist te maken. Vanuit een corner werd de bal voorgegeven; het lukte de Rood-Wit verdediging niet om de bal weg te werken, waardoor Lars van de Nieuwenhof in de zestiende minuut via de afvallende bal de 1-0 wist in te schieten.

In de 31ste minuut volgde er een corner voor Rood-Wit’67, genomen door Nick Verheggen. De hoekschop werd weggekopt en kwam bij Mika van den Boomen, die hem snel naar Harm Derks wist door te zetten. Een mooie voorzet van Derks volgde op Jordy van Leeuwen, die via een prachtige kopgoal de stand gelijk wist te trekken.

Direct daarna was er weer een grote kans voor SSE; goed keeperswerk van Dylan Heinrich zorgde er echter voor dat de stand gelijk bleef.

Rood-Wit’67 bleef regelmatig druk zetten. Er volgde een mooie combinatie tussen Mika van den Boomen en Steef Damen; de bal werd echter onderschept, maar weer terugveroverd door Steef die vervolgens een gerichte pass op Nick Verheggen gaf. De bal vloog net over het doel. In de 41ste minuut was er weer een snelle uitbraak. De bal kwam uiteindelijk via Yoeri Beimans en Steef Damen bij Mika van den Boomen die hem teruggaf aan Damen. Ook hij wist de bal niet binnen te tikken. De ruststand was zodoende bij 1-1.

In het begin van de tweede helft was er, door een foutieve terugspeelbal van Rood-Wit’67, direct een grote doelkans voor SSE. De ploeg uit Someren-Eind wist echter de voorsprong niet naar zich toe te trekken; de bal ging net naast het doel. In de 56ste minuut volgde een goede aanval van Rood-Wit’67. Geert Compen wist uitstekend zijn verdedigers aan zich te binden en vervolgens de vrijstaande Jordy van Leeuwen aan te spelen. Maar ook hier geen treffer; ook deze bal belandde net naast het doel.

In de 63ste minuut weer een kans. Mika van den Boomen ging via de zijlijn naar voren en gaf een uitstekende pass op Nick Verheggen, die de bal voorgaf aan Steef Damen. Het lukte Damen echter net niet om de bal vervolgens in het net te tikken.

In de slotfase nog een prima aanval: Steef Damen speelde Jordy van Leeuwen aan, die een pass gaf richting Nick Verheggen die wel tot scoren wist te komen. Maar een vlagsignaal voor buitenspel boorde het doelpunt door hun neus. Direct volgde er weer een grote kans voor SSE, die echter ook niet tot scoren wist te komen, waardoor de uiteindelijke eindstand bleef steken op 1-1.

Volgende week is het de allerlaatste mogelijkheid voor de rood-witten om nog kans te maken op een plek in de nacompetitie. Er wordt dan thuis tegen DESM gespeeld om 14.30 uur; deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om directe degradatie te voorkomen.