VV Maarheeze pakt periodetitel en strijdt om promotie

VV Maarheeze heeft de laatste periodetitel weten te bemachtigen. Daardoor mogen zij in de nacompetitie gaan strijden om promotie.

cranendonck24
  / / Redactie

FC Oda nam het op tegen VV Maarheeze. De ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. In de tweede helft schakelde VV Maarheeze een tandje bij, zodat de drie punten naar Maarheeze gingen. Hierdoor is VV Maarheeze de hoogst geklasseerde periodekampioen geworden. Maarheeze is hierdoor de eerste ronde vrij en hoeft pas op zondag 9 juni thuis weer aan de bak. Het is nog niet bekend wie de tegenstander wordt.

Er waren veel toeschouwers aanwezig op het sportpark van Boshoven. De eerste kans was voor FC Oda al in de tweede minuut, Thijs van der Cammen kon het schot ternauwernood blokkeren. Daarna kwam VV Maarheeze wat beter in zijn spel, wat enkele gevaarlijke corners opleverde. De eerste kans voor Maarheeze was voor Cas Baudoin, maar hij faalde. In de negentiende minuut kon keeper Jarno Nijssen nog net voldoende zijn hand tegen de bal krijgen, waardoor de bal via de paal weer in het veld kwam.

VV Maarheeze was blijkbaar nog niet wakker, want enkele minuten later kwam FC Oda op voorsprong. Een lange bal werd gegeven, waarbij er een misverstand was in de defensie van de Maarheezenaren, waarbij speler Daan de Bie van FC Oda de bal in het lege doel schoof.

Eindelijk scoort VV Maarheeze

Vanaf nu kwam VV Maarheeze beter voor de dag. In minuut 37 gaf Ralf van Beek een afgemeten voorzet op Cas Baudoin, maar de bal ging over het doel. Enkele minuten later was het wel raak voor de uitploeg. Een diepe bal werd door de verdediging niet goed ingeschat. Hierdoor kwam Ralf van Beek vrij voor keeper Daan Coenen van FC Oda en met een bekeken lob kwam Maarheeze langszij. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft was Maarheeze de bovenliggende partij. Al direct vanaf de aftrap komt VV Maarheeze op voorsprong. Goed storen van de voorhoede brengt de bal bij Jordy van Zon, die zich knap vrij speelt en met een bekeken schot in de linkerhoek de 1-2 op het scorebord brengt.

In de tweede helft is FC Oda nog een keer gevaarlijk met een venijnig schot, maar keeper Jarno Nijssen redt bekwaam. In de zeventigste minuut wordt Cas Baudoin aangespeeld, hij snelt twee spelers van FC Oda voorbij en met een mooie trap schiet hij Maarheeze naar een 1-3 voorsprong.

Hiermee is het verzet van FC Oda gebroken. Alleen Jordy van Zon is in de laatste minuut nog dicht bij een doelpunt, maar keeper Coenen van FC Oda heeft een prima reflex in huis.