Luister
muziek
25 Mei 2024 11:47
Deel dit artikel:

Nergens in Nederland was het afgelopen tijd zo nat als bij ons

De maand mei is kletsnat. Normaal gesproken valt er in de maand mei ongeveer 60 millimeter in totaal. Het regende nu al twee tot twee en een half keer zoveel. Zeker in het zuidelijk deel van ons gebied.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Waterschap De Dommel
Advertentie

Dat is op de regenkaarten van het KNMI goed zien, onderaan dit artikel. Een klein gebied bij onze gemeente kleurt donkerblauw, wat inhoudt dat hier de meeste millimeters regen viel de afgelopen tijd. Zo'n 180 millimeter in totaal.

Veiligheid waarborgen

Waterschap De Dommel heeft hard gewerkt om de wateroverlast tot een minimum te beperken. "Als waterschap houden wij ons vooral bezig met de waterstanden in de grote waterlopen en beken en met de veiligheid van de keringen. Wil je wateroverlast melden? Meld deze bij voorkeur digitaal. Stuur je contactgegevens, locatie (postcode en huisadres) en omschrijving van de melding naar info@dommel.nl of via het contactformulier", meldt het waterschap.

Van extreem droog naar extreem nat

Dat we wonen in een regio met absolute uitschieters wat betreft het weer, blijkt wel uit onderstaande video. Ruim negen maanden geleden was onze regio juist extreem droog. Nu mag je de omgeving van onze gemeente gerust extreem nat noemen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie