Luister
muziek
29 Mei 2024 07:52
Deel dit artikel:

Boy Jansen en Addie Compen in lege theaterzaal van De Borgh: 'We kunnen hier weer leven in krijgen'

Boy Jansen en Addie Compen - bekend als duo JanseDeCoomp - zoeken mensen die ervoor willen zorgen dat Theater De Borgh weer volle zalen trekt. In een video doen ze een oproep. "Wellicht kunnen wij weer leven krijgen in dit prachtige theater in Budel."

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Instagram @jansedecoomp
Advertentie

Het gaat niet goed met Theater De Borgh. Dat bleek eens te meer toen het voltallige stichtingsbestuur begin deze maand aangaf op te stappen. De Borgh heeft een betalingsachterstand bij de gemeente Cranendonck waarvoor geen oplossing wordt gevonden. Gesprekken tussen beide partijen hebben vooralsnog tot niets geleid. Op dit moment ligt er geen theaterprogramma voor het volgende seizoen.

'We hebben hulp nodig'

"Daar staan we dan, in een leeg Theater De Borgh. Óns theater. En zoals het er nu naar uitziet, kan die zaal wel eens leeg blijven", zo beginnen Boy Jansen en Addie Compen hun betoog. "Daar steken wij een stokje voor. Maar met z'n tweeën kunnen we ook niks", zegt Boy. "We hebben hulp nodig, van jou bijvoorbeeld." Addie: "Wij hebben een plan, maar zoeken nog sponsoren. Mensen die ons financieel kunnen ondersteunen."

Zo kun je meehelpen

Het duo JanseDeCoomp is ook op zoek naar vrijwilligers die komen helpen. "Samen staan we sterk", aldus Boy. Wil je bijdragen aan de leefbaarheid van Theater De Borgh in Budel, stuur dan een mailtje naar info@theaterdeborgh.nl. "En zeg 'yes, ik ben erbij!'", zegt Addie.

Boy sluit af met de bemoedigende woorden: "Wellicht kunnen wij weer leven krijgen in dit prachtige theater in Budel." Addie: "Dat die zaal gewoon weer vol zit."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie