Luister
muziek
28 juni 2024 - 15:32
Deel dit artikel:

Fit Factory verbouwt oud Jumbo-pand in Budel: 'We nemen de tijd om met iedereen kennis te maken'

Over anderhalve maand opent aan het Capucijnerplein in Budel een splinternieuwe en moderne fitnessclub: Fit Factory. Op dit moment transformeren zij het oude Jumbo-pand tot een hippe zaak. “We lopen goed op schema”, vertelt een van de eigenaars als we er een kijkje nemen.

cranendonck24
  / Betaalde content
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

De stickers van C1000 zitten nog op de ramen. “Daar heeft Jumbo gewoon hun stickers overheen geplakt destijds”, legt Ruben Loos, een van de eigenaars van Fit Factory, uit. “Het is nog een hele klus om die C1000-stickers eraf te krijgen.”

Maar dat is niet het enige wat nog moet gebeuren. De volledige, voormalige supermarkt is volledig gestript. Jumbo zit in Budel voortaan gevestigd aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat. In het oude pand, aan het Capucijnerplein, timmert fitnesszaak Fit Factory flink aan de weg. We spreken de ambitieuze eigenaars; Ruben Loos, Ken Kuypers en Dave Maas.

Schwarzenegger en Ronnie Coleman

Fit Factory is een bedrijf dat twintig jaar geleden de wortels heeft geplant in Eersel. “We hadden wilde ambities om een fitnessclub op te zetten”, legt Dave uit. “Fitnessclubs waren toen nog een beetje in ontwikkeling. Het werd steeds meer een beleving.” Ruben vult aan: “In de jaren ’90 heeft fitness zich verder ontwikkeld vanuit bodybuilding. Schwarzenegger en Ronnie Coleman zeg maar. Na 2000 werd het toegankelijker voor een breder publiek.”

Missie van Fit Factory

Fit Factory gelooft een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om steeds meer dorpen en regio's fitter en gelukkiger te maken. Dé plek waar teamleden graag willen werken, leden graag willen zijn en we voor iedereen een passende gezondheidsoplossing bieden. "Sporten en ontspannen in een premium omgeving voor een betaalbare prijs. Dat is wat we elke dag nastreven", meldt Fit Factory op hun website. "De sfeervolle sportclub met persoonlijke aandacht en resultaatgericht sporten. En natuurlijk zijn al onze leden het middelpunt van onze aandacht."

Fitness voor iedereen

En dat is nou precies waar Fit Factory zich op focust. Sporten is volgens Ruben, Ken en Dave namelijk veel meer dan alleen bewegen. “Driekwart van de mensen vindt sporten in het begin niet zo leuk, maar weet dat het goed voor ze is”, zegt Dave. “Dus wij zijn het anders aan gaan pakken. Gastvrijheid, beleving en hoogwaardige service zijn belangrijk. Dat is nu nog steeds zo. De technieken moderne ontwikkelingen die er nu zijn, maken het steeds uitgebreider.” Ruben: “Het hoge servicegehalte is nooit weggegaan. De kern is: we zijn een fitnessclub voor iedereen.”

Budel en Cranendonck zijn meerdere fitnesszaken rijk. Met de prominente plek in hartje Budel vult Fit Factory een gewilde plek. “We hebben al veel inschrijvingen sinds de aankondiging”, aldus Dave. “Het verbaast ons altijd hoe snel dat gaat. Daar zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar voor en blij mee."

900 vierkante meter fitnessruimte

In de week van 19 augustus 2024 opent Fit Factory de deuren van de nieuwe fitnessclub in Budel. Leden kunnen dan gebruikmaken van ruim 900 vierkante meter aan fitnessruimte. Ook een gedeelte voor groepslessen is ingebouwd (onder andere voor Cycle, XCORE, Power, HIIT, Shape). De ondernemers verwachten dat Fit Factory - na Eersel, Bergeijk, Bladel, Eindhoven en Oisterwijk - ook in Budel een succes wordt. “Jongeren zijn de laatste jaren massaal aan het fitnessen geslagen. De medior en senior vindt het belangrijk om in goede gezondheid ouder te worden. De fitnessparticipatie is hard aan het stijgen. We zien dat de markt steeds groter wordt. Dus Budel is daar niet te klein voor.”

Fit Factory hanteert ruime openingstijden. Zeven dagen per week kun je er gaan sporten, van 06.00 tot 23.00 uur op de nieuwste en modernste trainingsapparatuur. Voor alle mogelijk denkbare fitnesstrainingen kun je straks bij Fit Factory terecht. Denk aan onder meer cardio, kracht, personal training en ‘fit in 30 minuten’ met de revolutionaire EGYM-cirkel.

Laagdrempelig

Ruben sluit af: "We hebben van iedereen gehoord en inmiddels zelf ervaren dat Budel een hecht dorp is. Dat hechte vinden we zelf ook belangrijk en daarom nemen we dan ook graag de tijd om kennis te maken met iedereen, gewoon laagdrempelig." Zowel Ruben, Ken als Dave zullen dan ook regelmatig in de Budel-vestiging van Fit Factory te zien zijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie