Luister
muziek
9 juni 2024 - 08:48
Deel dit artikel:

Geert Jan Adelaars wint elfde Van Horne Brandstoffen Driebandentoernooi

Het jaarlijkse driebandentoernooi bij Van Horne Brandstoffen in Budel is weer gespeeld. De grote winnaar is Geert Jan Adelaars.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Aan het driebandentoernooi mogen deelnemers vanuit de hele omgeving meedoen. "Dit jaar hadden we zelfs deelnemers vanuit Maastricht", zegt Van Horne Brandstoffen. "Er deden ook dit jaar weer zestig deelnemers mee, met vele nieuwe gezichten, wat heel leuk is voor de organisatie."

Er werd gestart met twaalf poules van vijf deelnemers. Van iedere poule gingen er twee deelnemers door naar de halve finale. Deze 24 biljarters gingen door in drie poules van acht personen, die door loting werden gekoppeld aan de tegenstanders en uitmaakten wie er uiteindelijk in finale terechtkwam. Van Horne Brandstoffen: "De voorrondes waren van een heel hoog niveau met series van zeven en de kortste partij van twaalf beurten."

De finale werd bereikt door Jan Kooken (Budel), Geert Jan Adelaars (Geldrop), Davy Schoordijk (Maarheeze), Jac van de Heijden (Leende), Jack Beckers (Budel) en Jan Bax (Gastel). "Na zeer spannende partijen, waarin het leek dat Jan Kooken kampioen ging worden. Dit zou betekenen dat hij de eerste speler zou worden die voor de tweede keer het kampioenschap op zijn naam zou schrijven. Echter, in de laatste twee partijen kon hij het niet meer waarmaken", concludeert Van Horne.

Het is Geert Jan Adelaars, die zich als laatste ingeschreven had, die er uiteindelijk met het kampioenschap vandoor ging. Op de tweede plaats eindigde Davy Schoordijk, met een moyenne van bijna 0.750. De derde plaats was voor Jan Kooken. Op de vierde plaats eindigde Jack Beckers en de oudste deelnemer, Jac van de Heijden, werd vijfde. Jan Bax werd zesde.

Voor alle uitslagen, bezoek deze website.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie