Luister
muziek
16 Juni 2024 21:34
Deel dit artikel:

VIDEO: Zo ziet een politierit met sirene eruit van Valkenswaard naar Budel

Altijd willen weten hoe een spoedrit van de politie eruitziet en wat zij onderweg allemaal doen? Agenten van Valkenswaard hebben hun rit naar een melding in Budel gefilmd. Het is een mooi inkijkje in de politieauto.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De politie van Valkenswaard geeft in de video op Instagram een mooi beeld van wat er tijdens de rit gebeurt. "De bestuuder focust zich volledig op het rijden. Omdat het een spoedrit is (dus met optische en geluidssignalen) moet de bestuurder zich volledig op de rit focussen om ons veilig op de plaats van bestemming loodsen", zo beschrijft de politie. "Je hoort mijn maatje ook hardop tegen mij zeggen: 'ja, gezien'."

Overleg onderweg

De bijrijder houdt op dat moment contact met het operationeel centrum. "De bijrijder kijkt mee tijdens de rit met de bestuurder, voornamelijk op drukkere plekken. Je hoort mij (de agent, red.) bijvoorbeeld zeggen: 'rechts vrij' en 'let op die man links'. Zoals je ook hoort herhaal ik de melding hardop voor mijn maatje en check ik ook of hij dit gehoord heeft. Je hoort mij bijvoorbeeld zeggen: 'afslag Budel, afrit 37' en hierna de bevestiging van mijn maatje: 'ja, duidelijk'."

Plannetje maken

Onderweg naar de melding in Budel maken de twee agenten samen 'een plannetje', zo leggen ze uit. "Wat kunnen we verwachten met de informatie die we nu hebben? Wat zijn de risico's? Waar moeten we rekening mee houden? Hoe pakken we het - in grote lijnen - aan? Op het moment dat wij de afrit nemen, zien wij boven op het viaduct diverse personen staan. Mijn maatje vertelt mij waar hij ruimte ziet om het dienstvoertuig te parkeren zodat we veilig staan en dus veilig kunnen werken."

De politie besluit met: "Hopelijk hebben we op deze manier een beetje inzicht kunnen geven van wat er allemaal gebeurt tijdens een spoedrit." De video van de politie Valkenswaard is HIER te bekijken.

Persoon wil van viaduct springen

De melding waar de agenten op af rijden, komt uit Budel. Meer over dat incident lees je HIER. Een persoon dreigde van een viaduct boven de snelweg A2 te willen springen. Omstanders schoten te hulp, totdat de politie arriveerde.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie