Luister
muziek
29 Juni 2024 10:41
Deel dit artikel:

Schildpad gevonden in Budel

Er is een schildpad aangetroffen in Budel. Dat is gek, want schildpadden kunnen niet in onze Nederlandse natuur voorkomen. "De winters zijn hier veel te lang en te wisselvallig, ook zijn onze zomers veel te kort en natuurlijk ook weer veel te wisselvallig", legt Stichting Schildpaddenopvang uit.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Linda Verhees
Advertentie

Ondanks dat vele schildpadden in gevangenschap zijn geboren, zijn schildpadden wilde dieren die zich op geen enkele manier aan ons klimaat kunnen aanpassen. Echter naargelang ons klimaat warmer wordt, is er kans dat schildpadden uiteindelijk ook kunnen voortplanten. De overheid houdt er rekening mee dat vanaf het jaar 2040 dergelijke exoten in de natuurlijk kunnen leven en voortplanten.

Schildpadden die in onze natuur worden gevonden zijn vaak aangereden. Dit komt omdat de schildpad moet opwarmen en o.a. het asfalt of bestrating een hogere temperatuur heeft. Er worden veel schildpadden gedumpt in waterbergingen bij snelwegen.

Een schildpad kan buiten leven van mei tot midden september. Daarna moet de schildpad naar binnen worden gehaald. Of er moeten voorzieningen worden gecreëerd dat schildpadden op eigen initiatief beschutte warme plekken kunnen opzoeken.

Het is dus belangrijk dat de eigenaar van deze schildpad in Budel gevonden wordt. Het diertje lag in een berm bij Camperplaats Budel, aan de Heikantstraat. Weet jij meer over deze schildpad, laat het ons dan weten via redactie@cranendonck24.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie