Luister
muziek
09 Juli 2024 08:40
Deel dit artikel:

Kasteeltuin van ‘Baronie’ opnieuw decor voor boerenpicknick, met bekende hitzanger die optreedt

Een nazomers uitstapje voor natuur- en cultuurliefhebbers in een bijzondere setting. Dat is de bedoeling van de boerenpicknick in de kasteeltuin in Soerendonk. Lekker eten, livemuziek en een kennismaking met de organisaties en initiatieven die al actief zijn in deze cultuurpoort in ontwikkeling.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Tijdens ‘Picknick bij De Baronie’ kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken van fooddesigner Franke Elshout. Zij creëert een selectie van hapjes en drankjes. Bezoekers kunnen hiermee tegen betaling hun eigen picknickmand samenstellen, of losse hapjes en drankjes bestellen, en genieten van de culinaire hoogstandjes op een kleedje, bankje of strobaal.

Livemuziek

Naast de culinaire ervaring is er livemuziek op een podium aan de vijver in de kasteeltuin. Een van de artiesten is Nol Havens, bekend als zanger van de popgroep VOF de Kunst en scoorde in de jaren ’80 met ‘Suzanne’ en ‘Eén kopje koffie’ hoog in de hitlijsten. Na veertig jaar staat Nol nog steeds op het podium, nu het liefst met minder hectiek en wat dichter op zijn publiek.

Ruud van den Boogaard is een andere zwaargewicht uit de Brabantse muziekscene die het podium tijdens de picknick betreedt. Tekstueel is Van den Boogaard altijd al een geval apart geweest door het gebruik van een soort Brabantse straattaal vervat in vloeiend hoekige poëzie. Een vorm waarin hij zijn ziel, zaligheid, observaties en fantasieën blootlegt. Het is niet voor niets dat hij in het verleden steeds als gitarist en tekstschrijver aanwezig was wanneer zijn vrienden JW Roy en Björn van der Doelen hun beste werk maakten. Lokale held is Machiel Scholten, bekend van zijn band Rum for Breakfast en is afkomstig uit Budel.

Duivelse Meiden

Auteur Bianca Mastenbroek komt vertellen over haar nieuwste boek ‘Duivelse Meiden’. Een verhaal over pesten en geïnspireerd op het verhaal van Heylken, het 12-jarige meisje dat in de zestiende eeuw beschuldigd werd van hekserij in Cranendonck.

Kasteel Cranendonck

Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in het historische Kasteel Cranendonck. Op de benedenverdieping is een heksenmuseum ingericht, waar je alles te weten komt over de heksenvervolgingen in Cranendonck.

Pilot

De Baronie van Cranendonck is een historische locatie, gelegen in de gemeente Cranendonck. Het kasteel en de kasteeltuin vormen een belangrijk cultureel erfgoed. Na de succesvolle eerste editie van Picknick bij de Baronie komt het evenement terug. Het is er één uit een reeks van evenementen die als proef worden georganiseerd in dit gebied. Het is een volgende stap in de realisatie van Cultuurpoort De Baronie: een levendige en creatieve plek, waar natuur en cultuur straks door iedereen beleefd kunnen worden.

Het evenement is vrij toegankelijk - tegen betaling zijn consumpties verkrijgbaar. Het is niet toegestaan eigen eten en of drinken mee het terrein op te nemen. Picknick bij de Baronie vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 17.00 uur bij Kasteel Cranendonck in Soerendonk.

Bekijk hieronder de video van vorig jaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie