Luister
muziek
09 Juli 2024 15:49
Deel dit artikel:

Strijk je houthakkersblouseje maar, kampvuursessie in Budel keert terug

Hebben jullie je houthakkersblousejes al gestreken? Zaterdag 20 juli is het namelijk weer tijd voor de jaarlijkse Soulex Kampvuursessie in Budel. Dit jaarlijks terugkerende evenement, georganiseerd door Muziekvereniging Soulex, vindt plaats op het terras van het Zuiderpoortcafé.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Hierbij kan het publiek, onder het genot van een lekker drankje, een drietal bands komen beluisteren bij een knapperend kampvuurtje. Ja, er kunnen marshmallows geroosterd worden.

Mixed-Up, een muzikaal duo uit Nederweert, brengt op een akoestische wijze een diversiteit aan nummers ten gehore van onder andere The Eagles, Krezip, Adele, Cheryl Crow, Ilse Delange, Bruno Mars, Amy Mc Donald, Eric Clapton et cetera. En bestaat uit zang, begeleid door gitaar, bongo's en mondharmonica. Zij spelen bekende en soms wat minder bekende nummers en zullen de kampvuursessie openen.

Na een korte pauze zal One Moment Please uit Budel het podium bezetten. One Moment Please is in 2012 begonnen als gelegenheidsband voor een optreden in Chateau Neerkant in Maastricht. Het repertoire bestond voornamelijk uit jazznummers. In de jaren erna werd de band uitgebreid tot een band met drie zangeressen met ieder hun eigen specialiteit. Het repertoire werd toen ook uitgebreid met latin-, funk- en popnummers. Omdat dit toch niet het gewenste resultaat opleverde, werd in 2018 besloten om alleen nog popsongs te coveren, aangevuld met enkele eigen nummers.

Als afsluiter van de avond zal er een dubbele set gespeeld worden door the beauty and the beast van Eindhoven Gypsy Soul City. Het klinkt als een sprookje en dat is het ook. De mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe grommende stem van de Witte Tijger, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock, gypsy en soul. Zowel in scherpte als zwoelheid vullen ze elkaar mooi aan. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. T. Blanco en Miss Kitty Kat zijn van de Eindhovense band Tigre Blanco en brengen als duo nummers van hun eigen band en covers in een intiem, warm en duister jasje.

Mochten de weergoden Soulex niet goed gezind zijn, schuiven ze door naar binnen. Volg hun socials voor de laatste updates. Soulex Kampvuursessie in Budel begint zaterdag 20 juli om 20.00 uur, entree gratis.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie