Luister
muziek
10 Juli 2024 10:56
Deel dit artikel:

Vluchtende autodieven nemen de benen in Weert na achtervolging vanuit Eindhoven

Twee personen hebben dinsdagavond een gestolen bus gedumpt in Weert na een achtervolging vanuit Eindhoven. Dat laat de politie desgevraagd weten aan Cranendonck24. De verdachten zijn nog voortvluchtig en zouden richting Budel gelopen kunnen zijn.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

De politie kwam de gestolen bus dinsdagavond op het spoor op de A67 bij Eindhoven. "De bus stond bij ons als gestolen geregistreerd en daarom gaven de collega’s een stopteken. In plaats van daaraan te voldoen verhoogde de bus zijn snelheid en ging er met hoge snelheid vandoor", legt een woordvoerder van de politie uit. Een achtervolging volgde, waar meerdere politievoertuigen bij aansloten. Via de A2, langs afslagen Valkenswaard, Maarheeze en Budel, leidde het uiteindelijk naar Weert. Bij afslag Budel verliet de bestuurder de snelweg om vervolgens weer direct de oprit te nemen.

De auto is uiteindelijk bij de afslag Weert-Noord van de weg afgegaan en gestopt in een zandpad, dat in het verlengde van de straat Opdendijk ligt. Dit is aan de rand van het westen van Weert. "Daar zijn de twee inzittenden te voet de bossen in gevlucht."

Zoektocht met speurhond

De politie heeft met onder meer een speurhond naar de verdachten gezocht, maar hebben ze uiteindelijk niet gevonden. Om de twee personen zo snel mogelijk op te sporen, is er dinsdagavond een Burgernetbericht verstuurd. Informatie over de personen is gering. Zo weet de politie niet of het om mannen of vrouwen gaat. Daarbij is onbekend in welke richting de verdachten zijn gevlucht. "De kans is aanwezig dat ze vanuit het buitengebied opduiken in Budel of Weert-West", meldde de politie.

Politieauto beschadigd door daders

Bij de achtervolging vertoonde de bus zeer gevaarlijk rijgedrag, laat de politie weten. "Uiteraard de zeer hoge snelheid, maar de bestuurder reed ook enkele malen op de politie in. Van één politievoertuig is een zijspiegel beschadigd geraakt."

Woensdagochtend zijn de verdachten nog steeds niet gevonden, laat de politie weten aan Cranendonck24. De bus is in beslag genomen voor verder onderzoek. "Er lagen diverse goederen achterin, maar in het belang van het onderzoek doen we daar geen verdere mededelingen over", sluit de politiewoordvoerder af.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie