Luister
muziek
26 Juli 2024 21:10
Deel dit artikel:

Vijf jaar filmhuis in Maarheeze: Muziekhuis toont buitenfilm van Tina Turner

Muziekhuis Maarheeze toont een film over Tina Turner buiten op groot scherm. Daarmee viert het filmhuis van Maarheeze haar eerste lustrum.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

'Tina, What’s love got to do with it', is de biografische film over het turbulente leven van de Amerikaanse zangeres Tina Turner, die in haar tienerjaren wordt ontdekt door popster Ike Turner. Ze trouwt met hem, wordt de moeder van zijn kinderen en wordt het belangrijkste lid van zijn band. Maar dit verhaal loopt zoals de meesten wel weten niet kalm en vlekkeloos. Naast tal van hits en muzikale hoogtepunten in deze film zit het verhaal ook vol met alcohol- en drugsgebruik, mishandeling en veel verdriet.

De film wordt vertoond op een groot scherm buiten op het terrein bij Muziekhuis Maarheeze aan de Hoge Weg 10. De entree hiervoor is geheel gratis. Om als bezoeker verzekerd te willen zijn van een zitplaats is het raadzaam een eigen stoel mee te nemen. Zodra de zon onder is gegaan zal de film starten.

De organiserende stichting Filmhuis Maarheeze viert met deze buitenfilm haar eerste lustrum. Zij is opgericht in 2019 en vertoont iedere derde vrijdag van de maand een scherpe of spraakmakende film binnen bij Muziekhuis. Dit zijn geen grote blockbusters uit Hollywood maar vaak Europese of Aziatische films met opvallende thema's.

Jaarlijks wordt het seizoen geopend met een grote buitenfilm die tot nu toe altijd in het teken heeft gestaan van een bekende muzikant of groep. Dit jaar dus Tina Turner. Op vrijdag 20 september zal het evenement plaatsvinden en vanaf ongeveer 20.30 uur zal de film vertoond worden. De toegang is geheel gratis maar donaties voor de stichting zijn altijd welkom.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie