Luister
muziek
10 Augustus 2024 10:12
Deel dit artikel:

Nepagenten slaan toe in Maarheeze: bewoonster geeft envelop met sieraden aan criminelen

Criminelen hebben zich vrijdag voorgedaan als agenten in Maarheeze en op die manier sieraden buitgemaakt. Dat laat de politie weten.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

De laatste tijd slaan nepagenten meer en meer toe in onze regio. De politie in Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen over oplichters die zich voordoen als medewerkers van de politie. Mensen worden bijvoorbeeld gebeld met een verhaal over verschillende inbraken bij hen in de buurt.

Zo'n verhaal deed zich vrijdag ook in Maarheeze voor. De politie kreeg een melding binnen van oplichting. "Een bewoonster was gebeld door een nepagent die wilde weten of zij sieraden in huis had liggen", vertelt de politie van Cranendonck. Op aangeven van de 'agent' heeft de inwoner van Maarheeze haar sieraden in een envelop gedaan.

Even later stond er een zogenaamde collega van de nepagent op de stoep bij de vrouw. De Maarheezenaar overhandigde zonder iets door te hebben de sieraden aan de nepagent, een crimineel dus.

Waarschuwing van politie

De politie heeft het de afgelopen tijd vaker gedaan, maar herhaalt: "Word je gebeld en ken je het telefoonnummer niet? Neem niet op!" De politie benadrukt dat agenten nooit vragen om waardevolle spullen, geld of bankpassen. Staat er toch iemand voor de deur die zegt dat hij of zij van de politie is vraag dan altijd om een politielegitimatiebewijs. Vermoed je oplichting, bel dan de politie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie