Luister
muziek
10 Augustus 2024 21:51
Deel dit artikel:

Olympiër Brenda uit Budel bezoekt nu zelf de Spelen: 'Wil mijn gezin meenemen in wat mijn wereld was'

Brenda Geuzebroek-Starink uit Budel gooide op twee Olympische Spelen hoge ogen. Met haar gezin bezocht ze dit jaar Parijs, om hen de sfeer te laten proeven van toen zij als wedstrijdzwemmer deelnam. "We hebben volop genoten van de bijzondere wereld", vertelt ze.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
Advertentie

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs lopen deze zondag op hun einde. Nederland mag trots zijn op de medailles die zij tot nog toe in de wacht gesleept hebben. Cranendonck bracht in het verleden ook een aantal olympiërs voort. Denk aan voormalig volleybalster Yvon Beliën. Maar ook Brenda Geuzebroek-Starink uit Budel.

Op de foto met Willem-Alexander en Erica Terpstra

Geuzebroek-Starink heeft met haar gezin de Olympische Spelen in Parijs bezocht om hen de sfeer te laten proeven van toen zij als wedstrijdzwemmer zowel in 1996 (Atlanta) en 2000 (Sydney) heeft deelgenomen. Op bovenstaande foto staat ze met toenmalig prins Willem-Alexander en voormalig zwemkampioene Erica Terpstra.

"Inmiddels woon ik sinds 2005 met veel plezier in Budel. Omdat de Spelen nu zo dichtbij waren, wilde ik mijn man en kinderen graag een beetje meenemen in wat ooit mijn wereldje is geweest. We zijn dus met z'n vieren drie dagen in Parijs geweest en hebben volop genoten van de bijzondere wereld die de Olympische Spelen heet", legt ze uit.

Wedstrijdzwemmen

De succesvolle zwemsters werd geboren in Rotterdam. "Van jongs af aan was ik in m'n element in het water", vertelt Geuzebroek-Starink aan Cranendonck24. "Wedstrijdzwemmen was mijn sport en daar heb ik veel mooie prestaties in bereikt. Ik heb deelgenomen aan diverse EK's en WK's. Mijn grote droom waren de Olympische Spelen."

Op haar 18de, in 1992, is Brenda bij de Olympische Spelen van Barcelona gaan kijken. Dat smaakte naar meer. Ze stuurt haar ouders een kaart dat zij over vier jaar als deelnemer met de Spelen mee zou gaan doen. Dat is gelukt.

Atlanta in 1996

In die tijd is Brenda Geuzebroek-Starink aangesloten bij de Vlaardingse zwemclub. Ze zwemt in Atlanta de 4x100 Meter Wisselslagestafette, waarbij ze de twaalfde plek behaalt met haar team. Ook zwemt ze individueel de 100 Meter Rugslag. “Geweldige ervaring. Sindsdien mag ik mezelf voor altijd een olympiër noemen." Ze zwemt met bekenden namen als Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn.

Sydney in 2000

Ook in 2000 neemt ze deel aan de Olympische Spelen. Op de 100 Meter Rugslag komt ze tot de 34ste tijd (1.05,93). En met de 4x100 Meter Wisselestafette weten de dames het tot de veertiende plaats te brengen. Een hele prestatie.

Zondag is de laatste dag van de Spelen in 2024.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie