Luister
muziek
18 Augustus 2024 10:42
Deel dit artikel:

Enorme dumping drugsafval in Budel, mogelijk link met drugslab in Maarheeze

Op een zandpad aan de Bergbosweg in Budel, op de grens met het Belgische Hamont-Achel, is zondagochtend een flinke hoeveelheid drugsafval gevonden. De politie doet onderzoek.

Omroep Brabant
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Het gebied waar het drugsafval ligt, is afgezet. Wat er zoal in de gevonden vaten zit, wordt onderzocht. Later op de dag wordt het drugsafval geruimd.

Drugslab in Maarheeze

De politie sluit niet uit dat de dumping te maken heeft met het drugslab dat vrijdag in een loods aan ‘t Rondven in Maarheeze werd ontdekt. Dit was een productielocatie voor synthetische drugs. Het ruimen van het drugslab gebeurde zaterdag onder zware bewaking.

LEES OOK: Zo ziet het ontdekte drugslab eruit, ontruiming onder zware bewaking

Man uit Budel opgepakt

Tijdens het onderzoek naar het drugslab kwam een 28-jarige man uit Budel als verdachte in beeld. Hij werd aan het einde van vrijdagmiddag thuis aangehouden en vastgezet. Bij de doorzoeking van zijn huis werden diverse gegevensdragers in beslag genomen en werden wapens gevonden. Die zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Mocht je iets gezien hebben of meer weten, dan kun je dat melden via 0900-8844.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie