Luister
muziek
23 Augustus 2024 21:50
Deel dit artikel:

Jongerencampus organiseert cursus in Budel voor jonge mantelzorgers

Er vindt een cursus voor jonge mantelzorgers plaats in Budel. Dit wordt georganiseerd door de Jongerencampus.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Voor de jonge mantelzorgers is de situatie thuis vaak anders dan bij hun vrienden en vriendinnen. Het gaat hierbij om 6- tot 12-jarigen. Ze moeten rekening houden met het gezin en maken zich misschien vaker zorgen. Niet iedereen realiseert zich dat hij of zij mantelzorger is.

Wanneer ben je een mantelzorger? Je bent mantelzorger als je voor iemand in je omgeving zorgt, dat meer dan twee maanden lang, minstens acht uur in de week. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je ouders ziek zijn of als je een broertje of zusje hebt met een beperking. Mantelzorg houdt in dat je extra zorg en steun biedt aan iemand die het nodig heeft.

Ben jij nog niet ingeschreven bij Cordaad als mantelzorger? Meld je dan gerust aan. Ook als je interesse hebt om een cursus te volgen, ben je van harte welkom. Aanmelden kan via een mail aan ilsevaes@cordaadwelzijn.nl of bellen via 0630735120. Doe dit vóór 12 september 2024.

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil jij ook graag tips en oefeningen leren om goed voor jezelf te zorgen? Meld je dan alvast aan voor de nieuwe groep volgend jaar.

De cursus voor jonge mantelzorgers vindt plaats aan de Burgemeester Remmenstraat 42 in Budel en duurt van 15.30 tot 17.00 uur. De datums waarop het plaatsvindt zijn: 17 september, 1, 15 en 29 oktober en 12 en 26 november 2024.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie