Luister
muziek
24 Augustus 2024 16:15
Deel dit artikel:

Code geel aangepast naar oranje: 'Grote kans op zware onweersbuien'

Aan de 30 graden van deze zaterdag komt een einde met een knal. Zaterdagavond is er kans op stevige onweersbuien. Het KNMI heeft daarom code oranje voor het zuidoosten van Nederland afgegeven.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Hopelijk heb je zaterdag een beetje kunnen genieten van de zon. Ondanks de wind, waren de temperaturen aangenaam. In onze regio werd zelfs de 30 graden aangetikt. De terrassen zaten dan ook goed vol, maar het lijkt voor korte duur.

LEES OOK: Wijkagent waarschuwt: 'We zien toename van aantal nepagenten'

Zondag is het al een stuk koeler, met maximaal 21 graden. Gelukkig blijft het dan wel droog, want de regen valt waarschijnlijk op zaterdagavond en de nacht erna. Tijdens de buien zijn windstoten tot 75 kilometer per uur mogelijk. Ook kan er plaatselijk in korte tijd 10 tot 20 millimeter regen vallen, plus hagel.

Het KNMI heeft in eerste instantie voor deze situatie code geel afgegeven. Dat is zaterdag rond 18.00 uur aangepast naar code oranje. Er is zaterdagavond kans op zware onweersbuien. Volgens het KNMI is er daarmee kans op ongelukken door onweer, zware regen en zware windstoten.

Waarom het KNMI code geel afgeeft? Dat leggen ze zelf uit in onderstaande video.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie