Luister
muziek
29 Augustus 2024 14:46
Deel dit artikel:

Jolanda uit Budel zocht op Grieks eiland Samos naar vermiste Brigitte (65), die overleden aangetroffen werd

Speurhondenbegeleider Jolanda Verberne uit Budel samen met haar Mechelse herder Tesla naar het Griekse eiland Samos afgereisd om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste Brigitte (65). Na een lange zoekactie is Brigitte woensdag overleden aangetroffen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Wat er precies met Brigitte gebeurd is, is nog onbekend. Het kan zijn dat ze is uitgegleden bij het vrij gevaarlijke pad waar ze gevonden is. Maar ze kan ook uitgedroogd zijn doordat ze verdwaald was geraakt. Brigitte was zes dagen vermist.

Ook een inwoner uit Budel zocht in Samos mee naar Brigitte. Speurhondengeleider Jolanda Verberne is samen met haar hond Tesla en collega Fleur Willems uit Valkenswaard - plus het nationaal droneteam - afgereisd naar het Griekse eiland.

Jolanda en Fleur zijn onderdeel van Stichting MTL, de internationale reddingshondenbrigade. Dit is een non-profitorganisatie die zich inzet bij (urgente) vermissingen. “Binnen een dag werd alles geregeld om er zo snel mogelijk te zijn”, vertelt Stichting MTL over de reis naar Samos. “De hond kreeg een stoel in het vliegtuig. Dit om de stress zo laag mogelijk te houden, zodat ze snel in staat was om aan het werk te kunnen.”

Tesla kreeg direct hondenschoentjes aan, omdat het asfalt op het vliegveld bloedheet was. “De dagen begonnen vanwege de temperatuur om 05.00 uur, om zo vroeg mogelijk te kunnen starten met de hond. Wanneer het te warm werd om te werken, mocht ze in een heerlijk koel appartement uitrusten en vertrokken de teamleden (zonder hond) weer te voet het gebied in.”

Dagenlang zochten Jolanda en Fleur naar de vermiste Brigitte. “Samen met onze speurhond Tesla hebben Jolanda en Fleur tot en met dinsdag ontzettend ons best gedaan om de vermiste Brigitte terug te vinden in de moeilijke omstandigheden. Woensdag is Brigitte helaas overleden aangetroffen in een gebied waar wij nog niet aan toe waren gekomen”, laat Stichting MTL weten aan Cranendonck24.

Jolanda, Fleur en Tesla zijn inmiddels weer thuis. “Tesla ligt lekker uit te rusten in Budel, tot ze weer aan de slag moet bij een andere vermissingszaak”, besluit Stichting MTS.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie