Luister
muziek
02 September 2024 21:44
Deel dit artikel:

Wijkagent Max verlaat azc Budel en gaat naar Valkenswaard

Wijkagent Max Lenting neemt afscheid van gemeente Cranendonck. Hij wordt wijkagent van Valkenswaard. Lenting was wijkagent op het azc in Budel.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Al jaren is Max Lenting het aanspreekpunt voor zaken met betrekking tot het asielzoekerscentrum in Budel. Sinds vijf jaar is hij de wijkagent op het azc. In die functie heeft hij veel contact met bijvoorbeeld het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers), IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst), maar ook de sociaal makelaar, buurtpreventie en gemeente Cranendonck.

LEES OOK: In beeld: Hoosbui zorgt voor overlast, frustraties en humor

"Berichten over het azc liggen altijd erg gevoelig", vertelde Max eerder aan Cranendonck24. "Er zitten 1400 mensen gehuisvest die dankbaar zijn en geen overlast veroorzaken. Ze hebben zelf een poetsdienst opgezet, hielpen carnavalwagens bouwen, poetsten de winkelkarretjes bij de Jumbo enzovoort. Er zit een groep zogenaamde veiligelanders die het beeld van het azc verpesten. Zij zitten maar een week of vijf in het azc en het is daarom lastig om in hen te investeren."

Maar Lenting zit al vijftien jaar bij de politie van Cranendonck en Heeze-Leende. “Het is tijd voor iets anders, zegt hij. “Vanaf half september ga ik als wijkagent aan de slag bij de politie in Valkenswaard. De afgelopen vijf jaar ben ik werkzaam geweest als wijkagent voor het azc in Budel. Een superleerzame en uitdagende baan, die ik met veel passie en plezier heb uitgevoerd.”

Lenting kijkt tevreden terug op zijn tijd als wijkagent in Cranendonck: “Trots op de bruggen die we hebben gebouwd met de ketenpartners, waardoor de samenwerking op en rondom het azc echt staat. Ook in de omgeving van het asielzoekerscentrum heb ik enorm veel contacten opgedaan bij onder andere de winkeliers, omwonenden van het azc en ga zo maar door. Via deze weg wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de prettige samenwerking.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie