Luister
muziek
17 September 2024 15:45
Deel dit artikel:

Wim en Hannie Guns stoppen met hun unieke Zandbaktheater in tuin op Kamersven in Maarheeze

Het Zandbaktheater in Maarheeze heeft de deuren definitief gesloten. Eigenaars Hannie en Wim Guns hebben de afgelopen vijf jaar bijzondere voorstellingen georganiseerd.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het Zandbaktheater: een unieke plek aan de Dennenlaan op landgoed Kamersven in Maarheeze. In de tuin van Hannie en Wim Guns ligt een bescheiden theatertje, waar artiesten optraden om hun kunsten te vertonen aan tientallen bezoekers.

Het is het pronkstuk van de grote tuin van Hannie en Wim Guns. Al 34 jaar wonen ze hier en vijf jaar geleden startten ze met het Zandbaktheater. Via kronkelende paden en prachtige natuur loop je naar het plekje toe, waar een klein amfitheatertje is gemaakt. “Muziek is een grote hobby van mij, net zoals de tuin” vertelde Wim jaren geleden al aan Cranendonck24. “Het is gedreven door passie en daarom vinden we het zo leuk om mensen in onze tuin te ontvangen en van muziek te kunnen laten genieten. Mijn tuin is meer een product van vormen dan van aparte bloemetjes. Dat pas beter in zo’n bos. Zo komt het ook meer tot z’n recht bij het ontwerp van het theatertje.” Per jaar vonden er ongeveer tien voorstellingen plaats en bood het zitplekken voor zo’n dertig mensen.

Er kwamen vooral soloartiesten langs, omdat die minder kostbaar zijn dan een groep en het stel daardoor de kosten kan dekken. We doen het echt zonder winstoogmerk, puur omdat we het leuk vinden”, benadrukte Wim.

Maar nu, na ongeveer vijf jaar, houden Hannie en Wim Guns ermee op. “Wij hebben ons in de afgelopen maanden gebogen over de vraag hoe lang we nog willen doorgaan met het organiseren van kleinschalige muzikale uitvoeringen in het Zandbaktheater. Deze vraag dringt zich op, omdat de exploitatie steeds meer inspanningen vraagt”, legt het stel uit. “Terugkijkend na ruim vijf jaar, kunnen we vaststellen dat we met volle teugen hebben genoten van dit initiatief. Wij willen hierbij de artiesten, gasten en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie