Luister
muziek
08 Oktober 2024 08:03
Deel dit artikel:

(Gemiste) penalty’s aan beide zijden luiden eerste puntverlies in voor FC Cranendonck

FC Cranendonck heeft zondag het eerste puntenverlies geleden in de uitwedstrijd bij RKVV Waalre. De enige doelpunten werden gemaakt uit strafschoppen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen (archief)

RKVV Waalre pakte deze wedstrijd de zaken stevig aan en was gedurende het eerste halfuur ook zeker de bovenliggende partij. Het vele balverlies na slordig voetbal aan FC Cranendonck was de oorzaak dat RKVV Waalre diverse kansen kreeg. Maar mede door de uitstekend keepende Tom van Happen kon RKVV Waalre niet op voorsprong komen.

Eén wapenfeit kon FC Cranendonck hier tegenover stellen. Na twintig minuten was het Nory Saanen die met een mooie solo door de Waalre-defentie kon komen. Net voordat hij kon afwerken, voorkwam een Waalre-verdediger erger.

Na ruim dertig minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. En net voor rust zette Nory Saanen nogmaals aan voor een solo, die met een flinke overtreding in het strafschopgebied tot een einde kon worden gebracht. Een penalty was het gevolg, die feilloos door Saanen zelf werd ingeschoten. De ruststand was hierdoor 0-1.

Na de pauze kwam FC Cranendonck iets beter uit de kleedlokalen dan RKVV Waalre. Een eerste kans voor FC Cranendonck was na vijftig minuten te zien. Een lange bal over de Waalre-defensie zette Max van der Pas alleen voor de Waalre-doelman, maar zijn inzet ging net naast.

Na 53 minuten greep de FC Cranendonck-achterhoede slecht in, gevolgd door een overtreding. Dit was de oorzaak van een terecht toegekende penalty aan RKVV Waalre. Gelukkig voor FC Cranendonck werd deze hoog over het doel geschoten. Hierna ging het spel op en neer.

En in dit wedstrijdbeeld was het niet gek dat er nog twee penalty’s te zien waren. Allereerst mocht Nory Saanen nogmaals aanleggen na een overduidelijke handsbal van een Waalre-verdediger, maar ditmaal moest Saanen zijn meerdere erkennen in de doelman. In de 88ste minuut kreeg RKVV Waalre nogmaals een penalty, na een minder duidelijke handsbal aan FC Cranendonck-zijde. Deze werd onhoudbaar voor Tom van Happen ingeschoten en daarmee kwam er een terechte 1-1 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand.

Voor komende zondag staat er voor FC Cranendonck de derby tegen Sterksel op het programma.